Poğaça Fanlı Fırında mı Pişer?

Poğaça Fanlı Fırında mı Pişer?

Poğaça pişirirken kullanılan fırının aslında çok fazla önemi yoktur. Sadece bazı fırınlar çok fazla kullanıldığı için eskir ve bu durum da fırında yakma ya da tam manasıyla pişirmeme gibi sorunları da beraberinde getirir. Öncelikle böyle bir problem ile karşılaşmamak için kullandığınız fırına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Poğaça Fanlı Fırında Mı Pişer?

Poğaçalar fanlı fırında da pişebilir fakat aslında her fırında pişirebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi fırınlarda bazı problemler meydana gelebilir ama bunu da en başından o fırını kullanmayarak engellemeniz mümkündür.

Poğaça pişirirken kullandığınız malzemelerin tazeliği ve oda sıcaklığında beklemiş olması da oldukça önemli bir detaydır. Bu detaylara dikkat edilmediği taktirde fırınınız ne kadar iyi olursa olsun poğaçanız yeterince kabarmayabilir ya da içinin hamur kalmasına sebep olabilirsiniz.

Poğaça Yapımında Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

  •  Öncelikle kullanacağınız her malzemenin oda sıcaklığında beklemiş olması oldukça önemli bir ayrıntıdır. Eğer buzdolabından alındığı gibi kullanırsanız, bu malzemeler poğaçanın tadını da kıvamını da değiştirebilmektedir. Özellikle kullanacağınız süt ve su eğer çok soğuk ise ayrı ayrı ılıklaştırmanız gerekmektedir.
  • Eğer poğaçanızı kuru maya ile yapacaksanız, 1 çay kaşığı toz şeker kullanmaya dikkat etmelisiniz. Keza şeker kuru mayanın daha kısa süre içinde aktive olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda poğaçanın içinde şeker tadı da almayacaksınız.
  • Poğaça hamurunu yoğururken ne çok yoğurun ne de cıvık bırakın. Yani hamurun kıvamı mümkün olduğunca ele yapışmayacak şekilde kalmalıdır.
  • Hamuru mayaladıktan sonra kabarması için bir süre dinlendirmeniz gerekmektedir. Bu aşamada ise hamura herhangi toz ya da kir gelmemesi için üzerini kapatmanızı öneririz. Nemli bez ile üzerini kapatırsanız da hamurunuzun daha iyi kabarmasını sağlarsınız.
  • Hamurunuz kabardıktan sonra, şekil vermeye başlamadan evvel her zaman bir kez daha yoğurmanızı öneririz. Böylece tam kıvamını elde edip etmediğini de kontrol etmiş olursunuz.
  • Poğaçayı pişirmeye başlamadan evvel fırının ısıtılmış olması da oldukça önemlidir.

Fanlı Fırın Temizlerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Fanlı fırında aslında diğer fırınlar gibi kolaylıkla temizlenebilir. Fırın yiyeceklerimizi pişirdiğimiz bir eşya olduğundan dolayı, temizlerken de bilhassa dikkat etmek gerekmektedir. Peki fırın temizlerken kimyasal temizleyici kullanmak ne kadar doğru? Aslında hiç doğru değil ve zamanında temizlediğinizde kimyasal kullanmanıza da gerek kalmamaktadır. Kimyasal temizleyiciler genellikle çıkması zor lekeler ve kirler için kullanılmaktadır.

Fırın temizliğinde önceliğiniz her zaman sirke olmalıdır. Sirke, yemeklerde kullanılmasının dışında sağlıklı bir doğal temizleyici üründür. Tek yapmanız gereken sirke ve su karışımı kullanarak, fırınınızı temiz bir bez yardımıyla silmek. Fırını her kullanımdan sonra silerseniz, kalıcı kir ya da lekelenmelerin de büyük oranda önüne geçmiş olursunuz. Yine aynı sirke gibi doğal temizleyici olarak kullanabileceğiniz bir diğer ürün ise karbonattır. Karbonat da aynı sirke gibi hem fırınınızın parlamasına ve lekelerden kurtulmanıza, hem de sağlıklı bir temizliğe ulaşmanıza neden olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ