Çekmece İçleri Nasıl Temizlenir?

Çekmece İçleri Nasıl Temizlenir?

Her evi toplu tutmada kurtarıcı olan çekmeceler evin içindeki ıvır zıvır eşyaları, iç çamaşırlarını, kıyafetleri, çorapları, takı tokaları, dikiş malzemelerini ve daha pek çok küçük büyük demeden eşyaları koyabileceğimiz, evdeki yaşam alanını artırabilen öğeler olarak hayatımıza dahil olmaktadır.

Çekmeceler iç düzeni kolayca bozulabilen, kirlenebilen ve toz toplayabilen yapısı ile temizliği yapılması gereken yerlerdir. Öncelikle her zaman düzenli davranmak çekmece temizliğinin süresini uzatmaktadır. Çekmecenizi eşit olarak kestiğiniz kartonları içerisine dikey olarak koyarak da düzeni durmasını sağlayabilir ve yine temizlik süresini uzatabilirsiniz.

Çekmece İçlerini Temizleme Yöntemleri

1-)Çekmecenin İçini Tamamen Boşaltarak Temizleme Yöntemi

Çekmecelerinizin temizliğini yapmak için ilk olarak içerisinde bulunan eşyaları çıkarmanız gerekmektedir. İçini boşalttığınız çekmeceleriniz ıslak bir bezle silmek doğru bir hareket değildir. İlk önce elektrik süpürgesi ya da küçük toz toplayıcılar yardımıyla çekmecelerinizin içinde oluşan kiri tozu çektirmelisiniz. İçerisindeki kiri, tozu temizlediğiniz çekmecenizin içini nemli bir bez yardımıyla iyice silmeniz gerekmektedir. Beziniz mikrofiber özellikteki bezlerden olursa çok daha iyi sonuçlar elde etmeniz mümkün. Mikrofiber özellikteki bezler diğerlerine nazaran çok daha iyi bir toz toplayıcı ve temizleyicidir.

Çekmece temizliğinizi sadece içini silerek bitirmemelisiniz. Çekmecenin raylarda kaymasını sağlayan metal kısmını da temizlemelisiniz, metal kısımlar tozların birikmesi için uygun olan yerlerdir. Gerekirse çekmecenizi tamamen yerinden sökerek temizliğinizi tamamlayınız.

Bezinizi nemlendirmek için duru su ya da pek çok markada bulabileceğiniz temizleyiciler çekmece temizliğiniz için uygun olacaktır.

Çekmecenizin içini boşaltarak temizleme yönteminde kullanabileceğiniz başka bir seçenek ise ılık sabunlu su ile nemlendirilen bir bez yardımı ile çekmecelerinizin içini ve dışını silmek olacaktır.

2-)Elektrikli Süpürge Yardımı ile Çekmece Temizleme İşlemi

Elektrikli süpürge yardımı ile çekmece temizleme işlemini özellikle içerisine takı toka, ıvır zıvır gibi küçük eşyaları koyduğunuz çekmecelerde kullanmanız daha elverişli olacaktır.

Elektrik süpürgenizin borusunun ucuna ince yapılı bir çorap geçiriniz. Çorap geçirmiş olduğunuz boru yardımı ile içi dolu çekmecelerinizin tozlarını çektiriniz. Böylelikle küçük eşyalarınızın makine tarafından çekilmesini engellemiş ve çekmecenizin temizliğini sağlamış olursunuz. Aynı zamanda hızlı ve pratik olan bu yöntemle çekmece temizliğiniz daha pratik ve zahmetsiz hale gelmektedir.

3-)Pratik ve Hızlı Olarak Çekmece Temizleme İşlemi

Pek çok eşyayı muhafaza eden çekmecelerinizin düzeni, aradığınızı bulmayı kolaylaştırmak adına son derece önemlidir. Uzun süren kullanımlar sonucu çekmecenizi temizlemek de uzun bir süre gerektirmektedir. Bu sebeple pratik ve hızlı olarak çekmecenizin sadece görünen yerlerini temizlemek, çekmecenizin tamamının kirlenme süresini uzatacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ