Çimen Lekesi Kottan Nasıl Çıkar?

Çimen Lekesi Kottan Nasıl Çıkar?

İlkbahar ve yaz aylarının gelmesi ile ailecek yapılan kalabalık pikniklerin, doğada uzun yürüyüşlerin ya da sıcak havada bir soluklanmak ve serinlemek amacıyla ağaç gölgesinde oturmanın zamanı geldi. Hepimizin severek yaptığı bu aktivitelerin en büyük ortak noktası sanırım çimlerin, yeşilliklerin olması.

Çimlerde yuvarlanmak, doğayla iç içe olmak ne kadar güzel ve stres atıcı görünse de maalesef daha sonrasında kıyafetlerde oluşan çim lekeleri pek o kadar da güzel görünmüyor. Özellikle çimenlere oturulduğunda sıkça başımızı belaya sokan çim lekelerini çıkarmak sanıldığı kadar kolay değil.

1-) Çimen lekesini çıkarmak için hızlı davranın

Çimen lekesini kurumadan çıkarmak çok daha kolaydır. Diğer birçok lekede olduğu gibi çimen lekesinin de kuruduktan sonra çıkarılması çok daha zahmetlidir.

Çimen lekesi ıslak iken hızlı bir şekilde su ile ve deterjan ile ıslatılmış bez ile çıkarılmalıdır. Toz deterjan kullanıyor iseniz çimen lekesinin bulunduğu kısma dökün ve çitileyiniz. Bu işlemin ardından kotu hemen çamaşır makinesinde yıkama koşullarına uygun bir şekilde yıkayınız.

2-) Çamaşır suyu kullanın

Özellikle beyaz renkli kotlarda çim lekesi oluşması durumunda çamaşır suyu kullanılması alternatif bir çözümdür. Çamaşır suyunu kullanırken dikkatli olmak ve kotun yıpranmasını engellemek gerekmektedir.

Renkli kotlarda kesinlikle çamaşır suyu kullanmayınız. Renkli kotlardaki çimen lekesini çıkarmak için çamaşır suyu kullanır iseniz kotta çamaşır suyundan kaynaklı başka lekeler oluşabilir.

3-) Sirke ve su kullanın

Kotlarda meydana gelen çimen lekesinin çıkarılması için kullanılan bir diğer yöntem sirke ve sudur. 2 yemek kaşığı sirkeyi ve bir miktar suyu kottaki çimen lekesinin bulunduğu bölgeye uygulayınız ve çitileyiniz. Sonucun bu denli etkili olduğunu gördüğünüzde siz bile şaşıracaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ