Deniz Suyu Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Deniz Suyu Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Deniz suyu ile kıyafetlerimiz ya da eşyalarımız temas ettiği zaman suyun içerisinde bulunan yoğun tuz miktarından dolayı bir leke oluşur. Oluşan bu leke deniz suyunun içerisinde bulunan ekstra maddelere göre farklı şekiller alabilmekte ve çıkarılması zor olabilmektedir.

Deniz suyu lekesini çıkarmak bir diğer söylemle deniz suyu içerisinde bulunan tuz ve diğer maddelerden kaynaklı lekeleri çıkarmak için birkaç alternatif yol üretilmiştir.

1-)Hemen Durulayın

Deniz tuzu kıyafetlerde ve mayolarda tuzdan dolayı leke oluşturabilir. Oluşan bu lekelerin kolayca çıkması için ilk amaç deniz suyunun kurumasını önlemektir. Deniz suyunun kuruduktan sonra oluşturduğu leke çok daha zahmetli temizlenir.

Deniz suyu kurumadan yani tuz kıyafete daha fazla işlemeden duru su ile mutlaka kıyafetlerinizi yıkayınız. Bu işlemin ardından kıyafetinizi kurumaya bırakınız.

2-)Sabunlu Su Kullanın

Sabun oluşan tuz lekelerinin kolayca çıkmasını sağlar. Durulama işleminden sonra deniz suyu lekesi olan bölgeleri sabun ile köpürtüp yıkayabilirsiniz.

Bu işlemi lekeli bölgelere birden fazla defa uygulamanız gerekebilir. Bazı durumlarda ise sabun kıyafetin yüzeyine zarar verebilir. Böyle bir durumda kıyafete uygun bir deterjan ile yıkama işlemini gerçekleştirin.

3-)Şekerli Su Kullanın

Çıkması çok zor olan ve kumaşa iyice işlemiş olan deniz suyu lekelerinde kıyafeti bir gün boyunca tatlı su içerisinde bekletebilirsiniz. Bu işlem için kullanacağınız su miktarına göz kararı şeker ilave ediniz.

Lekenin çıkmasını hızlandırmak için lekeli bölgeleri eliniz ile çitileyebilirsiniz.

NOT: Kıyafetinizin yapısı uygulayacağınız işlemlerden kolaylıkla etkilenebilir. Bunun sonucunda kıyafetinizde daha kötü sonuçlar oluşabilir. Bu sebeple işlemleri uygulamadan önce kıyafetinizi yıkama koşullarına muhakkak göz atınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ