Protein Tozu Bozulur mu?

Protein Tozu Bozulur mu?

Spor yapan kişilerin sıkça kullandığı protein tozu bozulabilmektedir. Bu ek gıdanın bozulmamasını sağlamak için muhafaza yöntemleri oldukça önemlidir.

Protein Tozu Bozulur mu?

Protein tozlarının son kullanma tarihleri vardır. Bu tarihleri geçtiği zaman ya da iyi bir şekilde muhafaza edilmediği durumlarda bozulabilmektedir. Böyle bir durumda ise kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir.

Protein Tozu Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

  • Öncelikle alırken son kullanma tarihine dikkat etmelisiniz. Son kullanma tarihi yaklaşmış ya da geçmiş olan ürünleri tercih etmemelisiniz aksi halde gıda zehirlenmelerine sebep olabilmektedir.
  • Protein tozunun kendi orijinal kabı muhafaza etmek için oldukça uygundur. Fakat bu kap olmadığında ise mümkün olduğunca hava ve nem geçirmez bir kap olmalıdır. Teneke kutular oldukça idealdir saklamak için. Fakat sakladığınız yerin ne olursa olsun nemli olmamasına dikkat etmelisiniz. Protein tozu neme karşı dayanıksızdır.
  • Kuru ve serin bir yerde muhafaza etmelisiniz. Güneş ışığından kesinlikle uzak tutmalısınız.

Protein tozu yukarıda yazmış olduğumuz şekilde saklandığında bozulma oranı daha düşük olacaktır.

Protein Tozunun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

  • Protein tozunun bozulup bozulmadığını anlamak için öncelikle görüntüsüne dikkat etmelisiniz. Özellikle uzun süre açık kalmış hassas gıdalar hemen bozulmasa bile içindeki besin maddelerinin etkinliği azalmaktadır. En iyi ihtimalle bu şekilde gerçekleşecek bir tüketimin vücudunuza hiçbir yararı olmayacaktır.
  • Protein tozunun içerisinde siyah noktacıklar meydana gelmişse buradan da bozulduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bu duruma halk arasında böceklenme denmektedir ve kesinlikle tüketilmemelidir.
  • Bir diğer özelliği ise protein tozunu kokladığınızdaki gelen kokudur. Eğer normalde daha farklı hatta kötü bir koku ile karşılaştıysanız kesinlikle tüketmemelisiniz. Bozulan protein tozunun kokusu kişiyi oldukça rahatsız eden bir kokudur.

Protein Tozu Nasıl Kullanılmalıdır?

1-)Sabah Uyandığınızda Kullanmalısınız

Sabahları genelde aç uyanırız. Eğer çok sık spor yapıyorsanız ve oturmuş bir kas sisteminiz varsa, bu açlık ile vücudunuz protein istemektedir. Ve yeterli miktarda protein alamadığında ise kaslarınız yapısını kaybetmeye, yani parçalanmaya başlayacaktır. Bu yüzden sabahları protein tozu içmeye alıştıysanız devam etmelisiniz.

2-)Spordan Önce Ve Sonra Kullanabilirsiniz

Spordan önce protein tozu kullanmanız kaslarınızın daha iyi bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Şöyle düşünün, aç karnına çalışmak zor olacağından yemek yiyip sindirip öyle çalışırsanız daha verimli olursunuz. Aynı şey kaslarınız içinde geçerlidir.

Spordan sonraki protein tozu kullanma sebebiniz ise kaybetmiş olduğunuz enerjiyi geri kazanmanızı sağlayacaktır.

3-)Yatmadan Önce Kullanabilirsiniz

Uyku süreniz 8 saati aşıyorsa, bu süre zarfında kaslarınızın proteine ihtiyacı olacağından yatmadan önce protein tozu tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ