Deri Döşeme Nasıl Temizlenir?

Deri Döşeme Nasıl Temizlenir?

Deri döşemeler günlük hayatlarda farklı alanlarda kullanılabilir. Gerek evlerde gerek ofislerde koltuk, sandalye gibi eşyalar olarak gerekse araçlarda koltuk yüzeyi olarak farklı kullanım alanları bulunan deri döşemeler kolaylıkla kirlenebilmektedir. Yapısı itibari ile yıpranmaya uygun olan deri döşemeler iyi bir temizlik ve bakım ile oldukça uzun süreler kullanılabilir. Bunun için özellikle de temizlik aşamasında çok dikkatli olmak gerekir. Bu noktada deri ürünler için özellikli ürünler kullanmak gerekir. Deri döşemeleri temizlemek için elektrik süpürgesi, deri kremi, 2 adet mikro fiber bez ve su gerekmektedir.

Deri Döşeme Temizleme Yöntemleri

1-)Elektrik Süpürgesi

Deri döşemelerinizi temizledikten sonra daha etkili sonuçlar almak için temizleme işleminden önce deri yüzeyleri süpürmek oldukça önemlidir. Bunun için elektrik süpürgenizin ince ve yumuşak başlı bir ucunu alın ve bu aparat ile temizlemek istediğiniz tüm deri döşemeleri dikkatlice süpürün. Deri narin bir kumaş türü olduğu için kolaylıkla zedelenebilir bu nedenle çok dikkatli olmak gerekir. Dikkatli bir şekilde iyice süpürülen deri döşemeler temizlik işlemi için hazırdır.

2-Su ve Mikrofiber Bez

Elektrik süpürgesi ile dikkatlice süpürülen deri döşemeler silerek temizleme işlemine başlayın. Bunun için öncelikle bir kabın içine bir miktar su koyun. Daha sonra yumuşak ve temiz bir mikrofiber bezi bu kovanın içine batırarak suyunu iyice sıkın. Deri döşemeler sudan etkilenerek çabuk eskir. Bu nedenle bezin suyunu iyice sıkmış olmak oldukça önemli bir adımdır. Nemli kalan bez ile tüm deri döşemenin yüzeyini sildikten sonra bu adım tamamlanmış olur.

3-)Deri Kremi

Deri döşemeler için en etkili temizlik yöntemi deri kremlerdir. Bunun nedeni ise deri kumaşların hassasiyetinden gelmektedir. Farklı maddelere karşı deformasyona uğrama ihtimali oldukça yüksek olan deri kumaşlar için kullanılacak malzemeler kumaşın gözükmeyen bir yerinde mutlaka denenmelidir. Bunun için ise temizlemek istediğiniz deri döşemeli bölgenin göze çarpmayan bir kısmına deri kremini sürün ve üzerindeki talimatlara göre bir süre bekleyin.

Bu sayede herhangi bir deforme durumu olup olmadığını görebilirsiniz. Olumsuz bir durum olmaması durumunda kuru ve temiz bir mikrofiber bez alın. Bu bezin üzerine deri kremini sıkın ve bu bez ile deri döşemelerinizi iyice silin. Bu şekilde sildiğiniz deri döşemeleri 1 gece bekletme şansınız varsa 1 gece bekletin. Bu ürünler ne kadar uzun süre beklerse o kadar etkili sonuçlar verir.

4-)Silme İşlemi

Bekleme işlemi sona erdiğinde kuru ve temiz bir mikrofiber bez ile deri döşemelerinizi tekrar silin. Bu sayede yüzeyde kalan kirleri ve kremin fazlasını alarak deri döşemelerinizin tam olarak temizlenmesini sağlamış olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ