Dışarıda Kalan Et Ne Kadar Dayanır?

Dışarıda Kalan Et Ne Kadar Dayanır?

Et pişirmeyi çok seven birisi iseniz dışarıda kalan et ne kadar dayanır sorusunun cevabını öğrenerek pratik bir bilgi edinebilirsiniz. Et, insanların sağlıklı kalması için tüketmesi gereken ve besin değerleri oldukça yüksek olan yiyeceklerin başında gelmektedir. Et tüketimi sıklıkla yapılmalıdır. Birçok farklı hayvanın eti yenilmekte ve besin değeri yüksek ürünler olarak tüketilmektedir. En lezzetli etler arasında dana eti, kuzu eti gibi türler gelmektedir.

Et ürünlerinin tamamı insan sağlığı için çok faydalıdır ve her yaşta kişinin sık aralıklar ile et tüketimi yapması çoğu doktor tarafından önerilmektedir. Etin çok bilinen faydaları arasında kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi, enfeksiyonlara karşı vücudu koruması yer almaktadır.

Et Ne Kadar Sürede Bozulur?

Et tüketimi yapan kişilerin en çok dikkat etmesi konulardan birisi etin nasıl ve ne kadar süre muhafaza edileceğidir. Et çok sağlıklı bir ürün olsa da yeterli hijyen koşullarının olmadığı ortamlardan gelmesi durumunda insan sağlığını tehdit edebileceği de unutulmamalıdır. Etin muhafaza edilmesi için buzdolabından başka bir alan kullanılmamalıdır. Etin buzdolabında da buzluk kısmında muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Pişmiş ve dışarıda kalmış olan et en fazla diğer gün tüketilmelidir. Bir günden fazla süredir dışarıda kalmış etlerin yenmek yerine dökülmesi tavsiye edilmektedir. Donmuş etleri çözmek için ise soğuk su içinde bekletme, mikrodalga fırın içinde çözme gibi yöntemleri kullanmak etkili olacaktır. Buzu çözülmüş bir etin hemen pişirilmesi ve bir daha buzluğa atılmaması da dikkat edilmesi gereken diğer husustur. Aynı kural tavuk için de geçerlidir ve çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Et kavurma en çok tercih edilen yiyeceklerden birisidir. Özellikle Kurban Bayramı’nda çok sık yapılan bir yemek türü olan et kavurmanın en basit tariflerinden birisi aşağıda yer almaktadır:

Kavurma Tarifi

Gerekli Malzemeler:

  • Yaklaşık bir kilo koyun butu,
  • 100 gram kuyruk yağı,
  • Tuz, pul biber ve karabiber.
  • İsteğe bağlı kekik, kimyon.

Yapılışı:

  • Et kavurmayı yapabilmek için öncelikle kuyruk yağı kısmını keskin bir bıçak ile ince ince dilin.
  • Sonrasında belirli miktarda yağ dökülmüş bir tencerenin içinde doğranmış kuyruk yağını iyice pişirin. Suyunu salınca ocağın altını kapatın.
  • Daha sonra koyun butunu kuşbaşı biçimde herhangi bir kasapta doğratın ve tencerenin içine bu butları dökün.
  • 1 saat boyunca kısık ateşte iki eti de pişirin. Baharatları da ekleyin ve karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin ve bir süre sonra ocağın altını kapatın.
  • Soğuduktan sonra et kavurmayı servis edebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ