Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir?

Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir?

Duşakabin camı banyo temizliğinde en çok zorlayan ve zaman harcatan yerlerden bir tanesidir. Duşakabin camları genellikle su lekelerinden dolayı ve kireçten dolayı sık sık kirlenmektedir.

Duşakabin camının temizlenmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli adım sürekliliktir. Temizlik uzun aralıklarla değil sık sık yapılmalıdır. Aksi halde su lekelerinden kaynaklı kireç lekeleri kalıcı bir hal alabilir, çıkarılması imkansız olabilir.

Duşakabin camını temizlemek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz. Sonuçların güzel olmasını istiyorsanız aşağıdaki adımları dikkatlice takip ediniz.

1-)Kireç Sökücü Kullanın

Piyasada birçok farklı markaya ait kireç sökücü temizlik maddeleri bulunmaktadır. Bu maddelerden herhangi birini kullanarak duşakabinde oluşan kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken husus kireç sökücü kimyasalı döktükten sonra bir süre beklemeniz. Ardından duşakabin camına zarar vermeyecek bir bez ya da sünger ile güzelce ovun. Bu işlemin ardından duşakabini ılık su ile yıkayınız.

2-)Sirke Kullanın

Sirke, ev temizliğinde dezenfektan ve parlatıcı özelliğinden dolayı sık sık kullanılmaktadır. Hazırladığınız sirkeli su ile duşakabini direkt olarak silebilirsiniz ya da kireç sökücü ve benzeri kimyasal maddeler ile temizliği tamamladıktan sonra son aşama olarak sirkeyi kullanabilirsiniz.

Sirke, duşakabin camının parlamasını ve sudan kaynaklı lekelerin giderilmesini sağlamaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken husus sirkeden kaynaklı koku oluşabileceğidir. Bu durumdan kurtulmak için duşakabin camını bol su ile yıkayınız.

3-)Karbonat Kullanın

Karbonat duşakabinde oluşan su lekelerinin giderilmesinde etkili olmaktadır. Hatta ikiye bölünmüş limon üzerine serpilen karbonat ile duşakabin camının silinmesi etkili olan yöntemlerden bir tanesidir.

Bu şekilde duşakabin camında yoğun lekelerin bulunduğu kısımları karbonat ve limon ile güzel bir şekilde çıkarabilirsiniz. Bu aşamanın ardından bir süre durulamadan karbonat ve limonun etki etmesini bekleyin ardından ılık su ile yıkayın.

4-)Mutlaka Kurutun

Duşakabin camı temizlenmesi esnasında unutulan en büyük adımlardan bir tanesi en son duşakabin camının kurutulmasıdır. Bu aşamanın atlanılması durumunda duşakabin camında sudan kaynaklı lekeler oluşur.

Bu sebeple duşakabin camını hangi madde ile temizlersek temizleyelim en son aşamada kuru bir bez ile kurutmayı kesinlikle unutmamalıyız.

NOT: Duşakabinlerde oluşan su lekelerini önlemek amacıyla piyasada farklı markalara ait sprey formunda kimyasallar bulunmaktadır. Bu kimyasalları temizlik sonrasında kullanırsanız su damlalarından kaynaklı leke oluşumunun önüne geçmiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ