Fincandaki Lekeler Nasıl Çıkar?

Fincandaki Lekeler Nasıl Çıkar?

Evlerde, ofislerde, okullarda veya herhangi ortak kullanım alanında göze çok çarpmasa da karşımıza oldukça sıklıkla çıkan fincanlar sıklıkla kullandığımız araçlardır. Fincanlar, sadece herhangi bir şey içmek için kullandığımız araçlar olmaktan çıkarak başka kullanım amaçları da kazanmışlardır. Gerek süslemelerde gerekse sadece hobi için kullanılabilir hale geldiler.

Yıllar geçtikçe hayatlarımızdaki yeri artan fincanların temizliği de oldukça önemli bir hale geliyor. Fincanlar bardakların aksine saydam olmadıkları ve renkli oldukları için fincanları temizlemek biraz daha güç bir hale geliyor. Özellikle de lekeleri keşfedip fincanın rengine, desenine veya boyasına zarar vermeden çıkarma noktasında fincanlar daha zorlu bir sınav haline geliyorlar. Fincandaki lekeler çıkarılırken faydalanılabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Fincandaki Lekeleri Temizleme Yöntemleri

1-)Karbonat Kullanarak

Fincandaki lekeleri çıkarırken karbonat kullanmak oldukça pratik bir yöntemdir. İlk olarak bir miktar karbonatı alın ve temiz bir havluya dökün. Bu işlemin ardından havlu ile fincanın içindeki veya üzerindeki lekeleri güzelce silin. Silme işleminin ardından fincanınızı su ile güzelce yıkayın. Lekelerin çözündüğünü veya kaybolduğunu göreceksiniz.

2-)Sirke ve Tuz Kullanarak

Fincandaki lekeleri çıkarırken sirke ve tuz kullanmak doğal ve zaman kazandıran bir yöntemdir. İlk olarak bir çay bardağı sirke ile bir çorba kaşığı tuzu karıştırın. Daha sonra bu karışımı fincanınızın içine dökün ve fincanınızın ağzını kapayarak çalkalayın. Çalkaladıktan sonra kullanmadığınız temiz bir diş fırçası ile lekeleri çıkarıncaya kadar fırçalayın. Bu işlemin ardından fincanınızı su ile yıkayın.

3-)Gliserin Kullanarak

Fincandaki lekeleri çıkarırken kullanabileceğiniz diğer bir yöntem ise gliserin kullanmaktır. Bu yöntem için gliserin ve temiz bir bez hazırlamalısınız. Gliserini eczanelerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. İlk olarak bir miktar gliserini beze dökün. Sonra bu bez ile fincanınızı güzelce silin. Daha sonra ise fincanınızı su ile yıkayın. Fincanınızdaki lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

4-)Çamaşır Suyu Kullanarak

Fincandaki lekeleri çıkarırken yararlanılabilecek en etkili yöntem çamaşır suyu kullanmaktır. İlk olarak bir leğenin veya kovanın içine çeyreğine kadar çamaşır suyu doldurun. Bu işlemden sonra leğeni veya kovayı yarısına kadar su ile doldurun. Elde ettiğiniz çamaşır suyu ve su dolu kovanızın veya leğeninizin içine fincanınızı veya fincanlarınızı koyun ve 20 dakika bekletin. Sürenin sonunda fincanınızı çıkarın ve su ile güzelce durulayın. Eğer sonuçlar istediğiniz gibi değilse işlemi bir kez daha tekrarlayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ