Ellerde Uyuşma ve Kollarda Ağrı

Ellerde Uyuşma ve Kollarda Ağrı

Ellerde uyuşma ve kollarda ağrı görülmesi ilk olarak akıllara kalp ile alakalı bazı rahatsızlıkları getirmektedir. Kalp yetmezliği problemi yaşayan kişilerde ya da ani kalp krizi geçiren kişilerde ellerde uyuşma ve kollarda ağrı sıkça gözlenen semptomlar arasında yer almaktadır.

Ellerde uyuşma ve kollarda ağrının birlikte görüldüğü başka hastalıklarda yer almaktadır. Bu hastalıklarında incelenmesi ve gerekli tedavinin uygulanması gerekmektedir.

Ellerde Uyuşma ve Kollarda Ağrı Nedenleri Nelerdir?

Kalp Krizi

Kalp krizinde ani bir şekilde ellerde uyuşma gözlenir. Ellerde uyuşmayı takiben kollarda ağrı oluşur. Oluşan bu ağrı giderek göğüs kısmına doğru yayılmaktadır. Kişi göğsünde nefes alamayacak şekilde ağrı hissedebilir. Böyle bir durumda kişinin acilen tıbbi müdahale alması gerekmektedir.

Kalp Yetmezliği

Kalp yetmezliği tedavisi gören kişilerde ilaçların düzenli kullanılmaması ya da ilaç dozlarının yeterli gelmemesine bağlı olarak bazı semptomlar görülebilir. Bu semptomların başında ellerde uyuşma ve kollarda ağrıdır. Aynı zamanda kişinin alt ekstremitelerinde şişme yani ödem oluşumu gözlenmektedir.

Yüksek Tansiyon

Yüksek tansiyon hastası olan kişilerde ilacın kontrolünün sağlanamaması ya da ani heyecanlandıran olayların yaşanmasına bağlı olarak tansiyon kontrolden çıkabilir, yükselebilir. Böyle bir durumda kişi aniden baş ağrısı, baş dönmesi ellerde ve kollarda uyuşma ve ağrı hissedebilir.

Boyun Fıtığı

Farklı bir mekanizma ile etki ederek boyun fıtığı ellerde ve kollarda uyuşmaya, ağrı oluşumuna sebep olabilmektedir. Boyun fıtığının bulunduğu yer ve sayısına bağlı olarak oluşan ağrının şiddeti artabilmektedir.

İlerleyen evrelerde boyun fıtığı tedavi edilmezse ellerde başlayan uyuşma hissi giderek kollara ve vücudun geri kalan kısımlarına yayılabilmektedir. Bu sebeple kişi zaman kaybetmeden fizik tedavi görmeli, gerekli ise cerrahi operasyon ile fıtıktan kurtulmalıdır.

Sinir Sıkışması

Sinir sıkışması, elin tam orta kısmından geçen median sinirde meydana gelen bir patolojiik deformasyon sonucunda gözlenmektedir. Bu sinirde meydana gelen harabiyet ellerde uyuşma hissinin oluşmasına sebep olmaktadır. Hastalığın tedavi edilmemesi durumunda el parmaklarında başlayan uyuşma hissi giderek kollara doğru yayılmaktadır.

Hastalığın tedavisi genellikle cerrahi bir operasyon ile olmaktadır. Ameliyat ile sinirin harap olan kısmı alınır ve kişi çoğu zaman yüksek oranda ameliyattan verim sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ