Elmas Yüzük Nasıl Temizlenir?

Elmas Yüzük Nasıl Temizlenir?

Elmas, bilindiği gibi en dayanıklı malzemeler listesinde başı çeken isimlerden birisidir. Bu dayanıklılığı sayesinde pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Gerek sanayi alanında üretimlerde gerekse mücevher olarak çok tercih edilmektedir. Dayanıklılığı kadar hoş, parlak görünümü de cezbedici özellikleri arasındadır ve mücevherlere ihtişam kattığı da bir gerçektir. Ancak pahalı bir malzemedir ve eklendiği ya da üzerinde kullanıldığı ürünün değerini kat kat arttıracaktır.

Elmas Mücevherlerin Korunması Önemlidir

Böyle değerli bir malzeme ile veya bir elmas taş kullanılarak yapılmış bir mücevheriniz olduğunda korunması konusunda da daha titiz davranmanız gerekecektir. Elmasın parlaklığı onu güzel ve değerli kılan yanlarından biridir. Bu parlaklığın korunması da ek bir özen ister elbette.

Elmasınızın o parlak ve duru güzelliğini korumak için öncelikle eğer bu bir yüzük ise ev işleri yaparken çıkarmanız çok önemlidir. Kolye, küpe, tespih ve benzeri eşyalarınızda ise ilk ikisinde duş alırken, denize ya da havuza girerken çıkarmanız, kirli ya da yağlı yüzeylerden uzak tutmanız gereklidir. Aksi halde mücevheriniz zamanla parlaklığını kaybedip mat bir görünüm alacaktır.

Ayrıca mücevherinizi aldığınız yere en azından yılda bir kez götürüp ayrıntılı kontrollerini ve bakımını yaptırmanız da iyi olur böylece salt temizliğin yanında zaman içerisinde aldığı darbelerle çizilmiş olabilecek elmas düzeltilebilir.

Elmas Yüzük Temizleme Yöntemleri

Gelelim gerekli şekilde koruyarak kullansanız da matlaşıp parlaklığını yitiren elmas yüzüğünüzün yeniden parlatılmasına. Bunun için kullanacağınız malzemeler çok çeşitli olmasa da kolaylıkla bulunup uygulanabilecek türden oldukları için zorlanmamanız yüksek bir ihtimaldir.

Eğer elmas yüzüğünüzün temizlik ve parlatılması için onu aldığınız yerdeki uzmanına götürmektense kendi imkanlarınızla parlatmayı seçmiş iseniz ihtiyacınız olan tek şey diş macunu ya da deterjan olacak.

Diş Macunu

Zamanla matlaşıp parlaklığını yitirmiş halde olan elmas yüzüğünüzü yeniden eski parlaklığına getirmek için kullanmanız gereken tek şey diş macunu ve eski yumuşak bir fırça olacak.

Bu uygulamayı yapmak için fırçaya az miktarda diş macunu alın. Diş macunun tercihen beyaz ya da açık renk olmasına dikkat etmeniz iyi olabilir çünkü renkli diş macunu yüzüğünüzün rengini etkileyebilir. Diş macunu ile fırçayı hazırladıktan sonra yüzüğü bir elinizde sıkıca tutarak fırçalayın. Ardından bir peçete ya da havlu yardımıyla yüzüğü köpüklerden arındırıp kurutun. Bu şekilde elmas yüzüğünüzün eski parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz.

Deterjanlı Su

 

Kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise ılık suya bir miktar deterjan ekleyerek hazırlayacağınız deterjanlı su olacaktır. Bu suyun içine yüzüğünüzü koyup bir süre bekleyin ve yüzüğü sudan alıp durulayın.

NOT: Unutmayın ki elması ne kadar iyi kullanır ve korursanız o kadar uzun ömürlü olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ