Et Marine Ederken Hangi Malzemeler Kullanılabilir?

Et Marine Ederken Hangi Malzemeler Kullanılabilir?

Et marine ederken aslında kullanılan malzemeler kişiye göre değişse de, biz bu malzemelerin içerisine tuz eklememeniz gerektiğini en baştan belirtelim. Eğer eti yumuşak olmasından ziyade biraz daha sert seviyorsanız, o zaman tuz eklemenizde herhangi bir sakınca olmayacaktır.

Et Marine Ederken Hangi Malzemeler Kullanılabilir?

  • Et marine ederken, salça, yoğurt, karabiber, pul biber, kekik, fesleğen, nane, sarımsak gibi birçok malzeme kullanabilirsiniz. Fakat burada en önemli ve dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise kullanılan malzemelerin tazeliği oldukça önemlidir. Malzemelerin bayat olması maalesef etin tadının da olması gerektiği gibi lezzetli olmamasına neden olabilmektedir.
  • Eti marine ederken içeriğinde kullanacağınız baharatlar sizin tamamen damak zevkinizle alakalıdır. Yani içine neredeyse her baharatı ekleyebileceğiniz gibi, daha az malzemeyle de yine eti marine edebilirsiniz. Burada asıl önemli nokta etin bekletilmesidir. Yani kullandığınız malzemeler ile eti harmanladığınız zaman, et bu şekilde 2 saat kadar bekletilmelidir. Böylece hem malzemeler ete nüfuz edecek hem de gerçek bir marine işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

Et Marine Ederken Uygulanabilecek Püf Noktalar

  • Yukarıda da bahsettiğimiz marine için kullanacağınız malzemelerin tazeliğine oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Yine daha önce bahsettiğimiz gibi, kullanacağınız malzemeler ile eti karıştırdıktan sonra en az 2 saat bu şekilde bekletilmelidir ki, et gerçekten marine edilmiş olsun. Aksi takdirde direkt etin pişirilmesi, malzemelerin tadının ete yeterince yerleşmemesine sebep olacaktır.
  • Et terbiye ederken ise her zaman için eti taze hali ile tüketmek yerine 12 ila 24 saat arasındaki sürelerde bekletmeniz eti daha lezzetli yapacaktır. Bu yüzden kurban bayramlarında kesilen etlerinde hemen tüketilmemesi gerektiği söylenmektedir. Terbiye edilmemiş et, yani dinlendirilmemiş olan et kişinin midesini şişirebileceği gibi rahatsızlıkta verebilmektedir.

Et Nasıl Saklanmalıdır?

Et bakteri üretmeye oldukça müsait bir gıdadır. Muhafaza koşullarını doğru bir şekilde sağlamadığımızda direkt olarak bozulabilmektedir. Bu yüzden iyi bir şekilde saklanması oldukça önemlidir.

  • Et saklarken her zaman elinizdeki miktara göre hareket etmelisiniz. Yani eğer elinizde fazla miktarda et varsa, kullanacağınız yemeklere ve kullanacağınız miktara göre ayırıp, buzdolabı poşetleri içine koyarak derin dondurucuda rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Bu esnada etin kesinlikle hava ile temas etmemesi ve sürekli ısı değişimi yaşamaması oldukça önemlidir.
  • Et saklarken genelde gözden kaçan fakat bizce kesinlikle uygulanması gereken bir diğer yöntem ise tarihtir. Et, yukarıda da bahsettiğimiz gibi çabuk bozulabilecek bir gıdadır ve uzun süre dondurucuda kalması da bozulmasına sebep olabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca 8 ayı geçirmemek de fayda vardır. Peki etin 8 ay dolapta kaldığını nasıl anlayacaksınız? İşte burada da tarih giriyor işin içine. Et ürünlerinizi dondurucuya kaldırırken, poşetlerin üzerine her zaman dondurucuya koyduğunuz tarihi yapıştırmalısınız. Böylece hangi et ürününü daha erken tüketmeniz gerektiğini ya da etiniz bozulmuş ise niçin bozulmuş olabileceğini rahatlıkla anlamış olursunuz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ