Dondurulmuş Bezelye Nasıl Çözülür?

Dondurulmuş Bezelye Nasıl Çözülür?

Dondurulmuş gıdalar özellikle kış aylarında her evde cankurtaran olarak sofralarda yer alır. Ancak dondurulmuş gıdalar konusunda her aşamada dikkatli olmak gerekir. Dondurulmuş besinler ile ilgili doğru yöntemler kullanılarak buzluğa kaldırılmış olmaları oldukça önemlidir.

Bunun yanı sıra aynı şekilde dondurulmuş gıdaların çözdürme aşaması da oldukça önemlidir. Doğru yöntemler kullanılarak çözülmeyen gıdalarda çeşitli mikroorganizma üremeleri gerçekleşerek gıda zehirlenmelerine yol açabilir. Bu nedenle donmuş gıdaların çözülmesi aşamasında dikkat etmek gerekir. Bezelye de kış aylarında tüketebilmek için en çok dondurulan gıdalardan biridir. Dondurulmuş olan bezelyenin çözülmesi için uygulanabilecek olan birkaç yöntem bulunmaktadır.

Donmuş Bezelye Nasıl Çözülür?

1-)Buzdolabında Bekleterek

Buzdolabında bekletme yöntemi dondurulmuş olan bezelyenin çözülmesi için yeterince zaman olması durumunda kullanılan bir yöntemdir. Dondurulmuş ürünlerin çözüldükten sonra uzun süre dışarda kalmaması gerekir. Bu nedenle çözüldüğü zaman kullanılmayacak olan bezelyeler mutlaka buzdolabında bir kabın içerisine koyularak çözdürülmelidir. Bu şekilde çözülme ile birlikte oluşan suyun dolaba akması engellenmiş olacaktır. Kullanacağınız zaman da suyunu süzerek rahatlıkla kullanabilirsiniz.

2-)Soğuk Su Uygulayarak

Soğuk su uygulayarak donmuş bezelyeleri çözmek oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak diğer pratik yöntemlere oranla biraz daha zahmetli gözükse de oldukça kolay bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için bol bol soğuk su gerekmektedir. Donmuş bezelyelerinizin sığabileceği büyüklükte bir kabın içine bezelyeleri alın.

Daha sonra üzerine soğuk su ekleyerek bezelyelerin tamamen suyun içinde kalmasını sağlayın. Her yarım saatte bir hazırlamış olduğunuz suyu değiştirerek yenileyin. Bu şekilde bezelye paketinin büyüklüğü ile ilgili olarak birkaç saat içerisinde çözülmüş olan bezelyeyi hemen pişirmenizde fayda var.

3-)Mikrodalga Kullanarak

Mikrodalgalar birçok zaman evlerde en çok işe yarayan eşyalar arasında ilk sıralarda yer alır. Her derde deva niteliğinde mikrodalgalar ısıtmadan çözdürmeye birçok alanda yardımcı olmakta. Mikrodalga fırınların buz çözme özelliğinin bulunması özellikle de acil durumlarda oldukça faydalı olmaktadır.

Mikrodalga fırınlar sayesinde kısa sürelerde buzlu gıdalar normale gelmektedir. Bunun için öncelikle mikrodalga fırınınızı buz çözme özelliğini ayarlayın. Daha sonra dondurulmuş bezelyeleri mikrodalganın içerisine koyarak bezelyenin miktarına göre uygun bir süre çalıştırın. Özellikle acil durumlarda kolaylıkla uygulayabileceğiniz ve zaman kazanacağınız bir yöntemdir.

4-)Sıcak Su Kullanmak

Sıcak su kullanmak dondurulmuş bezelyeler için özellikle de acil durumlarda tercih edilen bir yöntemdir. Ancak sıcak su kullanarak çözdürme işlemi yapmak bezelyelerin besin değerlerini azaltacaktır. Bu nedenle çok acil olmadığı sürece tercih edilmemelidir. Bu yöntemi uygulamak için 39ᵒC’yi geçmeyecek bir suyun içine bezelyeleri alarak çözülmesini bekleyin. Gerekli olması durumunda suyu değiştirerek tekrar sıcak su hazırlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ