Evdeki Rutubet Kokusu Nasıl Yok Edilir?

Evdeki Rutubet Kokusu Nasıl Yok Edilir?

Evin yeterince havadar olmaması ya da duvarların su buharına ve neme normalden daha fazla maruz kalması evlerde rutubetin gözlenmesine sebep olan en önemli nedenlerden bir tanesidir. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte rutubet ciddi sorun teşkil etmeye başlamaktadır. Meydana gelen rutubetler daha fazla yayılım göstermekte ve rutubet kokusu oluşmaya başlamaktadır.

Oluşan rutubet kokusu ciddi şekilde rahatsız edicidir. Aynı zamanda sağlık açısından da düşünüldüğünde rutubet etrafa yaydığı çok çeşitli mikroorganizmalarda dolayı ciddi hastalıkların gözlenmesine, kronik hastalıkların çok daha fazla kötüleşmesine, solunum yolunda çeşitli problemlerin gözlenmesine sebep olabilmektedir. Tüm bu nedenler göz önünde bulundurulduğunda rutubet kökten bir şekilde çözülmeli, meydana gelen rutubet kokusu engellenmelidir. Bu işlemler için uygulayabileceğiniz yöntemler aşağıda anlatılmaktadır. Herhangi birini uygulayarak rutubet kokusundan kurtulabilirsiniz.

1-)Ortamı Havalandırın ve Sık Temizlik Yapın

Oluşan rutubetin önlenmesinin ve rutubet kokusunun oluşumunun önlenmesi için yapılacak en güzel yöntem sık sık havalandırmanın sağlanması ve temizliğin yapılmasıdır. Özellikle çamaşır suyu kullanarak rutubetli bölgelerin silinmesi ve temizlenmesi ardından havalandırılması rutubet kokusunun oluşumunun önlenmesini sağlar. Aynı zamanda oluşan mikroorganizmalarda çamaşır suyunun dezenfektan özelliği sayesinde hızlıca ölür. Ancak kullandığınız çamaşır suyunun da kendine has ve kimyasal bir kokusu bulunmaktadır. Bu kokunun zarar vermemesi için işlem sonrasında ortamı bol temiz hava ile havalandırınız.

2-)Kuru Kahve Kullanın

Kuru kahve ev hanımları tarafından oluşan birçok kötü kokunun giderilmesi için sıklıkla kullanılmaktadır. Rutubet kokan odaların bir köşesine konulan kuru kahve odadaki kötü rutubet kokusunun çekilmesini sağlamaktadır. Belirli zaman aralıkları ile bu kahve tazelenmelidir. Aynı zamanda tencere tavaların uzun süre kapalı alanda beklemesine bağlı olarak oluşan rutubet kokularını gidermek için de kuru kahveden yararlanılabilmektedir. Yapılması gereken rutubet kokusu olan tencere ve tavaların kuru kahve ile ovalanması, bir süre bekletilmesi ardından bol su ile yıkanmasıdır.

3-)Karbonat Kullanın

Karbonat kötü kokuyu toplayıcı özelliği ile bilinen ve evlerde rahatlıkla bulunan bir diğer maddedir. Karbonatı bir kap içerisine koyarak odanın herhangi biryerine koyabilirsiniz. Bu sayede oda içerisinde oluşan kötü rutubet kokusundan hızla kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda rutubet kokan kıyafetleri, mutfak eşyalarını da karbonat kullanarak rutubet kokusundan arındırabilirsiniz.

Ancak tüm bu işlemleri uygulamadan önce ve sonra mutlaka eşyalarınızı güzel bir şekilde havalandırınız ve yıkayınız. Düzgün ve etkili bir işlem için bu iki adımın yapılması büyük önem arz etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ