Fırın Camının İçi Nasıl Temizlenir?

Fırın Camının İçi Nasıl Temizlenir?

Fırınlar, damak tadına düşkün olan lezzetli ve sıcak yemekler için hiçbir zahmetten kaçınmayan hanımların ve beylerin sıklıkla kullandıkları mutfak eşyalarının başında gelmektedirler. Fırınlar kullanım sıklıklarına ve şekline göre zaman içerisinde kirlenmekte, lekelenmekte ve yıpranmaktadırlar.

Fırınların daha az kirlenmesi, lekelenmesi ve yıpranması adına kullanıcılarının belli başlı şeylere dikkat etmesi gerekmektedir. Bunların en başında da temizlik gelmektedir. Fırınların en kolay kirlenen kısımları fırın camlarının içidir ve bu fırın camlarının içi sıklıkla ve özenle temizlenmezlerse zaman içinde temizlenmesi daha zor ve fırının içerisini göstermez hale gelebilmektedirler. Bu durumların önüne geçmek adına evlerde sıklıkla yer alan basit malzemelerle yapılacak özenli bir temizlik sonucu bu olumsuz durumun önüne kolaylıkla geçilebilir.

1-)Yağ Sökücü Sprey

Fırın camının içini temizlemek için yağ sökücü spreyden faydalanmak oldukça etkili bir yöntemdir. Camın üzerine yağ sökücü spreyden bir miktar sıkın. Bu noktada fırın camının büyüklüğüne göre 3 veya 4 kez sıkmak yeterli olacaktır.

Sprey sıkıldıktan sonra birkaç dakika bekleyin. Bekleme süresinin ardından nemli bir temizlik bezi kullanarak fırın camının içini güzelce silin. Silme işlemi tamamlandıktan sonra farklı bir temizlik bezini nemlendirin. Nemli ve yeni bezinizle fırın camının içini bir kez daha güzelce silin.

2-)Arap Sabunu, Sirke ve Karbonat

Fırın camının içini temizlemek için kimyasal içeren yağ sökücü spreyleri kullanmak istemeyenler için hazırlanacak alternatif, doğal ve etkili bir karışım en az yağ sökücü sprey kadar etkili sonuçlar sağlayabilir.

Yarım su bardağı arap sabununu, 2 su bardağı karbonatı, 1 çay bardağı sirkeyi ve 1 litre suyu yeteri kadar büyük bir kabın içinde iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı içi boş bir sprey kabının içine doldurun. Eğer buna uygun bir sprey kabınız yoksa karışımı fırın camının içine bir bez yardımıyla uygulayın.

Her iki yöntemle de karışımı uyguladıktan sonra temiz bir bez yardımıyla güzelce silin. Eğer sildikten sonra sonucu yetersiz buluyorsanız bir kez daha bu işlemleri sırasıyla uygulayın. Daha sonra sonuç tatmin edici bir hale geldiğinde temiz ve nemli bir bezle fırın camının içini güzelce silin ve bu işleminde ardından fırın camının içini kuru bir bezle silin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ