Salatalık Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Salatalık Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Salatalık özellikle yaz aylarında mutfağımızın vazgeçilmez sebzelerindendir. Hem çok sağlıklı hem de besin değeri açısından önemli bir sebzedir. Ayrıca su oranı fazla olduğundan özellikle yaz aylarında vücudumuzun su seviyesini dengelemede büyük önem taşır. Kalorisi az olduğu bir sebze olduğundan diyet yapanların vazgeçilmezidir. Cacıklarda, salatalarda, kahvaltılarda söğüş olarak kullanılan sağlıklı bir sebzedir. Salatalık doğru saklanmadığı takdirde besin değerini kaybederek bozulmaya başlayacaktır.

Kısa Süreli Kullanımlarda Salatalık Buzdolabında Nasıl Saklanır?

  • İlk olarak salatalığı içine koyduğunuz naylon poşetin ağzını kapatarak buzdolabının sebze bölümüne koyabilirsiniz. Ardından poşete küçük delikler açarak hava almasını sağlayarak salatalığın nemlenmesini engelleyebilirsiniz.
  • Sağlık açısından naylon poşet kullanmak istemezseniz evde ya da mutfak malzemeleri satan mağazalarda rahalıkla bulabileceğiniz düşük maliyetli delikli saklama kaplarını da kullanabilirsiniz.
  • Fakat en iyi ve en sağlıklı yöntem salatalığı kese kağıdının içerisinde buzdolabına koymaktır. Kese kağıdına da delikler açmanız gerekir. Uzun süre bozulmadan saklayabileceğiniz bir yöntemdir.

NOT: Her üç yöntemde de kesinlikle salatalıkları yıkamadan muhafaza ediniz. Yıkadığınız takdirde nemlenme hızı ve buna bağlı olarak bozulma hızı artacaktır.

Kış Aylarında Salatalık Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Kış aylarında salatalığı derin dondurucuda saklamak, özellikle cacık yapımında oldukça pratik bir yöntemdir. Cacık yapımında pratik olması adına salatalığı yaz aylarında da derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

  • Salatalıkları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küp küp doğrayın.Ardından küp küp doğradığınız salatalıkları buzdolabı poşetine koyarak ağzını sıkıca kapatın. Sonra buzdolabının derin dondurucu bölümünde muhafaza edebilirsiniz.

İkinci bir yöntem olarak salatalıkları iyice yıkadıktan sonra rendeleyebilirsiniz.

  • Rendelediğiniz salatalıkların suyunu iyice elinizle sıkın.Bu işlem salatalığın bozulma süresini yavaşlatacaktır. Rendelediğiniz ve suyunu sıktığınız salatalıkları yine aynı şekilde buzdolabı poşetine koyarak ağzını sıkıca kapatın. Ardından buzdolabının derin dondurucu bölümünde muhafaza edebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ