Gardrop Kokusu Nasıl Giderilir?

Gardrop Kokusu Nasıl Giderilir?

Gardropların sık sık temizlenmemesi, kıyafetlerin uzun süre havalandırılmadan bir arada tutulması gardropta sık sık koku oluşmasına, havasız kalmasına sebep olmaktadır.

Gardrop kokusu çoğu zaman kıyafetlere geçebilmekte ve kıyafetlerin kullanılamamasına neden olabilmektedir. Bu durumun karşılıklı olduğunu unutmayıp gardrop kokusunu gidermede kıyafetlere de büyük görev düştüğünü hatırlamak gerekmektedir.

Gardrop kokusunu gidermek için uygulayabileceğiniz alternatif yöntemler aşağıda anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden sizin için uygun olanı ya da pratik geleni tercih ederek uygulayabilirsiniz.

1-)Lavanta Kullanın

Kıyafetlerin hoş kokması aynı zamanda gardrop içerisinde kötü koku oluşmasını önlemek amacıyla doğal bir ürün kullanabilirsiniz. Lavanta tohumundan hazırladığınız keseleri kıyafetlerinizin arasına koyarak koku oluşumunu önleyebilirsiniz.

Aynı zamanda lavanta güve oluşumunu da önleyeceği için kıyafetlerinizin güveler tarafından bozulmasını da önlemiş olursunuz.

2-)Sık Sık Havalandırın

Gardropların kapılarını kapalı tutmak içerideki hava sirkülasyonunu kısıtlar hatta çoğu zaman önler. Bu durum gardrobun içerisinin kokmasına ve kıyafetlerin kokmasına sebep olur.

Gardrop kokularını önlemek amacıyla gardrobun kapısını günün belirli saatlerinde açık tutmak bile hava sirkülasyonunu sağladığı için dolap kokusunun oluşumunu ve kıyafetlerin kokmasını önlemektedir.

Aynı zamanda yılda en az iki defa olmak üzere gardroptaki kıyafetlerin indirilip yıkanması, teker teker havalandırılması, gardrobun silinmesi ve havalanması gerekmektedir. Aksi halde kıyafetler kokabilir ve dolap kokusu çıkmaz hale gelebilir.

3-)Güzel Kokulu Sabun ve Mumlar Kullanın

Dolabınızda kötü koku oluşumunu önlemek ve kıyafetlerinizin hoş kokuya sahip olmasını istiyorsanız, hoş kokulu ve doğal parfüm özelliğine sahip olan sabunlardan ya da mumlardan kullanabilirsiniz.

Kıyafetlerinizin aralarına bu sabun ya da mumlardan koymanız çoğu zaman hoş kokunun yayılmasını sağlamaktadır. Bu yöntemin uzun soluklu bir yöntem olması için kokulu sabun ve mumları belirli aralıklar ile değiştirip yerlerine taze sabun ve mumlar koyunuz.

4-)Kirli Kıyafetleri Asla Dolaba Koymayın

Kirli kıyafetlerin gardroba konulması temiz kıyafetlerin ve dolabın kötü kokmasına neden olabilir. Bu sebeple kirli ve kötü kokan kıyafetleri asla dolabınıza koymayınız. Bu durum diğer kıyafetlerinizin de kirlenmesine ve kötü kokmasına yol açabilir.

Kullandığınız kıyafetleri havalandırmadan asla dolabınıza yerleştirmeyiniz. Özellikle ayakkabıların konulduğu dolapları sık sık havalandırın. Konulacak ayakkabıları dışarı da en az bir gün havalandırdıktan sonra dolabınıza kaldırınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ