Gece Plağı Nasıl Temizlenir?

Gece Plağı Nasıl Temizlenir?

Gece plağı bazı diş hastalıklarında kullanılan diş ve çene sağlığını koruyan bir plaktır. Gece plağının en çok kullanıldığı ağız ve diş sağlığı hastalığı ise diş gıcırdatma hastalığıdır. Günümüzde artan stres ve temponun yoğunlaştırmış olduğu bir hastalık türüdür. Bir çoğu strese bağlı olarak özellikle geceleri diş gıcırdatma ciddi bir sorundur. Yoğun stresler altında küçük gıcırdatmalar göz ardı edilebilse de ciddi boyutlara ulaşan diş gıcırdatma hastalığı mutlaka tedavi edilmelidir.

Aksi halde diş kaybından çene kaslarının zarar görerek işlev kaybetmesine kadar bir çok ciddi sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle diş gıcırdatma hastalığı bulunan kişiler için gece plağı yapılmaktadır. Ancak gece plaklarının temizliği oldukça önemli bir konudur. Çünkü doğrudan ağız ile teması bulunan bu plaklar bakteri oluşumuna uygun ve yağ gibi çeşitli yemek artıklarından etkilenebileceği için deformasyona uygundur. Bu şartlardan plakların olumsuz etkilenmemesi için düzenli ve doğru şekilde temizlenmesi gerekir. Doğru temizleme yöntemleri için iki farklı uygulama bulunmaktadır.

Gece Diş Plağı Nasıl Temizlenir?

1-)Alkol ile Temizleme

Alkol kullanarak gece plağı temizlemek oldukça etkili bir yöntemdir. Uygulaması da kolay olan bu etkili yöntem için gereken malzemeler ise yumuşak bir bez ve az miktarda alkoldür. Alkol ile gece plağı temizlemek için öncelikle nemli ve temiz bir bez ile gece plağını silin.

Daha sonra su miktarının 5’de 1’i kadar alkolü de beze dökün. Böylece alkol ve su karışımı ile ıslatmış olduğunuz bez yardımı ile gece plağını tekrar silin. Gece plağını silerken dairesel hareketler kullanarak bu işlemi uygulayın. Böylece plaklarınızı çok daha doğru bir şekilde temizleyerek daha uzun süre kullanabilirsiniz.

2-)Sabun ile Temizleme

Gece plağının temizlenmesi de kullanılan bir diğer yöntem de sabun ile temizleme yöntemidir. Sabun ile temizleme yöntemi oldukça pratik bir yöntem olması ile birlikte oldukça etkili de bir yöntemdir. Bunun için öncelikle diş fırçası gibi hassas bir fırça temin edin. Daha sonra ise uygun bir sabun kullanılarak diş fırçası yardımı ile sabun plaklara uygulanabilir. Bu aşamada sabun yerine diş macunu kullanmakta oldukça etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

NOT: Gece plakları sıcak suda gevşeyecekleri için ılık ya da soğuk suda yıkamaya özen gösterin. Aynı şekilde sıcaklık da plakları etkileyen bir unsurdur. Bu nedenle 21-22 derece sıcaklıklar en idealidir. Bunun yanı sıra gece plaklarının bozulmaması için havanın nem oranı da önemli bir etkendir. %40-%60 nem aralığı gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ