Göğüs Kafesi Ortasında Şişme

Göğüs Kafesi Ortasında Şişme

Vücutta karın ile boyun bölgesi arasında bulunan göğüs kafesi, içinde bulunan hayati fonksiyonları(solunum, sindirim, dolaşım gibi) yerine getiren organları dış ortamdan korumaktadır. Göğüs kafesi ortasında çeşitli sebeplerden şişlik, şişme şikayeti baş gösterebilmektedir. Göğüs kafesi ortasında şişme problemi ,yağ bezesi gibi basit nedenlerden kaynaklanabileceği gibi çok ciddi sağlık sorunlarının göstergesi olabilir.

Göğüs Kafesi Ortasında Şişlik Nedenleri Nelerdir?

Yağ Bezesi

Vücudun herhangi bir noktasında görülebilen yağ bezesi, yağ hücrelerinin cilt altında birikmesi sonucunda oluşan yumuşak bir kisttir. Yapısı yumuşak ve üzerine dokunulduğunda hareket edicidir. Göğüs, omuz ve sırt bölgeleri en çok yağ bezesi oluşumunun görüldüğü bölgelerdir. Göğüs kafesi ortasında farkedilen şişlik, yağ bezesi olabilir. Yağ bezeleri genellikle zararsız olduğundan, korkulacak bir durum söz konusu değildir.

Göğüs Kafesi Altında Yer Alan Organ Bozuklukları

Göğüs kafesi bölgesinde hissedilen ağrı ve şişlikler, göğüs kafesinin içerisinde yer alan organlardan kaynaklı olabilmektedir. Bu organlarda oluşabilecek sorunlar, rahatsızlıklar göğüs kafesi bölgesinde şişlik ve ağrı sorununa sebebiyet verebilmektedir. Göğüs kafesindeki şişlik sorunu; safra kesesi taşı, apandisit ve böbrek taşı gibi pek çok rahatsızlıktan kaynaklı olabilir.

Kanser

Göğüs kafesi ortasındaki şişlikler kimi zaman kanser gibi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilmektedir. Kıkırdak, kemik veya dokudan kaynaklı kanser hastalıklarının belirtisi olabilir. Farkedilen şişlik tek başına kanser bulgusu olmasa da, mutlaka uzman tarafından detaylı incelenmeli altında yatan neden araştırılmalıdır.

Göğüs kafesi ortasında şişlik şikayeti yağ bezesi gibi basit etkenlerden kaynaklı olabileceği gibi, kimi zaman çok ciddi sağlık sorunlarının habercisi niteliğinde de görülebilmektedir. Şişliğin altında yatan nedenin doğru tespiti ve teşhise yönelik tedavi yöntemi için mutlaka uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ