Gözlük Bezi Nasıl Temizlenir?

Gözlük Bezi Nasıl Temizlenir?

Gözlük bezi özellikle numaralı gözlük kullananların ayrılmaz bir parçasıdır. Numaralı gözlükler ya da güneş gözlüklerinde meydana gelen lekelerin çıkarılması için gözlük bezi kullanılır. Faklı bir kumaş ile gözlükleri silmek ya gözlük camına zarar verir ya da lekeyi çıkarmaz. Bu sebeple gözlük ve gözlük bezi ayrılmaz ikilidir.

Sürekli gözlük kullananlar gözlüklerini gün içerisinde bir çok kez temizlemek zorunda kalır. Bu sebeple gözlük bezi çok çabuk kirlenir. Peki kirlenen gözlük bezi nasıl temizlenir?

1-)Beyaz Sabun İle Yıkayın

Gözlük bezleri mikro fiber yapıdadır. Bu sebeple dokularının bozulmaması için kullanacağınız kimyasala çok dikkat etmeniz gerekir. Genellikle gözlük bezlerini yıkarken beyaz sabun tercih edilir. Beyaz sabun kirlerin çok daha çabuk çıkmasını sağlar ve gözlük bezinin dokusuna zarar vermez.

2-)Deterjan Sakın Kullanmayın

Gözlük bezini nasıl temizleyeceğimiz kadar ne ile temizlemememiz gerektiği de çok önemlidir. Gözlük bezini yıkarken asla deterjan kullanmayınız. Deterjan gözlük bezinin dokusunu bozar. Aynı zamanda gözlük bezinde kalan deterjan kalıntıları gözlük camını silerken gözlük camına geçebilir.

Bu sebep ile başta bulaşık deterjanı olmak üzere kimyasallardan uzak duralım. Deterjan ile temizlemek yerine doğal beyaz sabun ile temizleyelim.

3-)Ilık Su İle Yıkayın

Gözlük bezlerinizi çamaşır makinesine atmaktan kaçınınız. Çamaşır makinesi gözlük bezinin özellikle ipek ya da kadife olan gözlük bezlerinin keçeleşmesine sebep olur. Bu sebeple gözlük bezlerini elinizde ılık su ile yıkayınız.

4-)Sirkeli Suda Bekletin

Gözlük bezleri ile gün içerisinde birçok defa gözlükler silinir. Bu esnada gözlükten beze, bezden gözlüğe birçok mikrop geçişi olur. Gözlük bezini dezenfekte etmek dolaylı yoldan göz sağlığınızı korumaktadır.

Bu sebeple gönül rahatlığıyla sirke kullanabilirsiniz. Sirke mikropların ölmesini sağlar ve gözlük bezinin dokusuna zarar vermez. Gözlük bezini yıkayacağınız suya birkaç damla sirke atmanız yeterli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ