Limon Uzun Süre Nasıl Saklanır?

Limon Uzun Süre Nasıl Saklanır?

Limon tüketen herkes, limon uzun süre nasıl saklanır merak etmekte ve bunun için çeşitli yöntemler aramaktadır. Mutfağımızda hem tatlı hem tuzlu hem de ekşi bir katık olarak kullanılan limon, aynı zamanda son derece faydalı besinler arasında yer almaktadır. Özellikle yaz aylarında havanın da etkisiyle dayanma süresi düşen limonun uzun müddet muhafaza edilebilmesi için bazı püf noktalar bulunmaktadır.

Buzdolabında bekleyen ve henüz kesilmemiş limonların muhafazası için;

  • Limonların iki haftaya kadar aynı tazelikte saklanabilmesi için mutlaka muhafaza edildiği yerin kuru ve serin olması gerekmektedir. Ancak limonların, soğuk su dolu bir cam kap içerisinde, buzdolabı ya da başka bir serin yerde saklanması da mümkündür. Suyunun her sabah değiştirildiği su içindeki limonlar, kesilene kadar sağlıklı bir şekilde sırasını bekleyecektir.
  • Limonu kasa ile almak ve bu şekilde saklamak da bir başka yöntem olarak dile getirilebilir. Diğer sebze ve meyveler ile temas etmeyen limonlar, uzun bir süre tazeliğini korumaya devam edecektir.
  • Bu yöntemler uygulandığı halde işe yaramıyor ise limonları buzdolabının buzluk kısmına ya da derin dondurucu içine yerleştirmek de işe yarayabilmektedir. Bu ortamda donmuş bir halde bekletilen limonlar, kullanılmadan yarım sata önce buzluktan ya da derin dondurucudan çıkarılmalıdır. Parçacıklı kullanımlar için, söz gelimi limona yapımı vs. rendelenerek de limonların kullanılması mümkündür.

Kesilmiş Limon Nasıl Saklanmalı?

Limon kesildikten sonra kısa süre içinde suyu çekilen bir sebzedir. Bu nedenle hava almayacak şekilde saklanması, daha sonra da kullanılabilmesi bakımından etkili olabilmektedir. Buzdolabında kesik kısmı aşağı gelecek şekilde kapaklı bir kabın içerisine konularak muhafaza edilebileceği gibi kesik kısmına şeker sürülerek, yine kesik kısmı bir tabağa oturtularak muhafaza edilebilir. Kesilmiş limon zaten birkaç gün içinde kullanılabileceği için günlerce muhafazası çok önemli değildir.

Bitmiş Limonları Atmayın!

Bahsi geçen yöntemlerle muhafaza edilen ve kullanım günü gelip çatan limonlar için de birkaç önerimiz bulunmaktadır. Özellikle suyu sıkılmış limon kabuğu, soğuk kış aylarında nane ile birlikte kaynatıldığında, soğuk algınlığına iyi gelmektedir. Bunun yanında suyu sıkılmış limon kabuğu bulaşık makinesine konulduğunda, deterjandan kaynaklanan kokuyu yok eder ve daha hijyenik bir koku sunar. Özellikle manikürüne düşkün kadınların limon kabuğunun iç kısmıyla tırnaklarını ovmasının, tırnak yapısını güçlendirmede etkili olduğu bilinmektedir. Daha birçok kullanım alanı bulunan limon bunlara ek olarak kış aylarında yoğun olarak tüketilmesi gereken sebzelerdendir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ