Bıldırcın Yumurtası Nasıl Haşlanır?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Haşlanır?

Bıldırcın yumurtasının haşlanması, tavuk yumurtalarına göre biraz daha fazla özen gerektirmektedir. Bıldırcın yumurtasının içinde bulunan besin maddeleri, tavuk yumurtasından birkaç katı olduğu için aynı zamanda bu gıdanın muhafaza edilmesine de dikkat edilmelidir.

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Haşlanır?

Bıldırcın yumurtası çiğ olarak tüketildiği gibi haşlanarak da tüketilmektedir. Fakat genel olarak yumurtaların en azından az miktarda bile olsa haşlanması, çiğ tüketimine göre daha faydalıdır. Fakat bazı kişilerde, pişmiş olarak tüketilen yumurta alerjik reaksiyonlara sebep olabildiği için alerjinizin olup olmadığını anlamak adına deneyerek gitmenizi tavsiye ederiz.

Bu yumurta türü, biraz önce de bahsettiğimiz gibi diğer yumurtalara göre hassasiyet isteyen bir gıdadır. Şimdi nasıl haşlamanız gerektiğine gelecek olursak, aşağıda yazacağımız haşlanma yöntemini adım adım takip edebilirsiniz.

  • Öncelikle bıldırcın yumurtalarını akan suyun altında güzel bir şekilde yıkamanız gerekmektedir.
  • Yıkamış olduğunuz yumurtaları, neyin içinde haşlayacaksanız cezve ya da tencere; içerisine kırmadan, dikkat ederek koyun ve yumurtaları geçecek kadar aynı tavuk yumurtasında yapıldığı gibi üzerine su ekleyin.
  • Yumurtalar kaynamaya başlayınca, altını kapatın ve dinlenmesi için yaklaşık olarak 5 dakika kadar bekletmelisiniz. Dinlenen yumurtaları alıp kabuklarını soyup direkt olarak tüketebileceğiniz gibi tavuk yumurtasında yapmış olduğumuz gibi yumurtayı keserek üzerine baharat da ekleyebilirsiniz.

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir?

  • Bıldırcın yumurtasının en bilinen faydası boğaz ile alakalı rahatsızlıklara iyi gelmesidir. Yani çok fazla öksürmekten dolayı meydana gelebilecek tahrişlere hatta direkt öksürüğün kendisine oldukça iyi gelmektedir. Özellikle ses sanatçıları da bu yüzden sahneye çıkmadan önce bir adet bıldırcın yumurtasını çiğ olarak yemektedir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Özellikle çabuk hasta olan bireylerin, sabah uyandığı zaman ve akşam yatmadan önce bıldırcın yumurtası tüketmeleri oldukça önemlidir.
  • Bıldırcın yumurtası potasyum bakımından oldukça zengindir. Potasyum seviyesi düşük olan insanların özellikle ilerleyen yaşlarda sıkça karşılaşılan yüksek tansiyon, kalp hastalıkları gibi rahatsızlıklara yakalanma oranı da yüksek olmaktadır. Bıldırcın yumurtası tüketildiğinde ise bu hastalıklara yakalanma riski büyük oranda azalmaktadır. Eğer bu rahatsızlıkların genetik olarak olabileceğini düşünüyorsanız, aynı şekilde yine uzun vadede bıldırcın yumurtası tüketiminde bu hastalıklara yakalanma riski azalmaktadır.
  • Böbreklerde meydana gelen taş oluşmalarında bıldırcın yumurtası doğal bir tedavi ilacıdır. Eğer böbreklerinizde kum ya da taş varsa, bıldırcın yumurtası tüketebilirsiniz.
  • Kemik gelişimine katkısı vardır. Özellikle küçük yaştan itibaren tüketilmeye başladığında kemiklerin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamaktadır.
  • Aynı zamanda bıldırcın yumurtası ilerleyen yaşta meydana gelebilecek göz bozulmalarını büyük oranda önlemektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ