Halıdaki Şarap Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Şarap Lekesi Nasıl Çıkar?

Şarap lekesi her zaman korkulu bir rüya gibidir. Dökülen şarabın rengine bağlı olarak özellikle kırmızı şarap lekelerinin asla çıkmayacağı gibi bir kanı vardır. Ancak doğru uygulamalar yapılır ise şarap lekesinin de diğer lekelerden hiçbir farkı olmadığını sizde göreceksiniz. Peki bu kadar korkutan şarap lekesi halıdan, kıyafetlerden, koltuk döşemelerinden nasıl çıkarılabilir ? Özellikle halıdaki şarap lekesi nasıl çıkar ? Tüm bu soruların cevabı için adım adım yapılan yöntemi takip ediniz.

1-)Dökülen Şarabı temiz bir beze emdirin

Dökülen sıvı ne olursa osun ki şarapta da aynı işlemi uyguluyoruz; yapılması gereken ilk yöntem dökülen şarabın yayılmasını ve daha fazla emilmesini önlemek amacıyla temiz bir bez veya havlu ile dökülen şarabın emilmesini sağlayınız. Bu işlem şarap lekesinin çıkarılmasını da kolaylaştıracaktır.

2-) Lekenin üstüne tıraş köpüğü sürün

Halının şarap dökülen kısmına ince bir tabaka halinde tıraş köpüğü sürün ve elinizle yaydırmadan biraz bekleyin . Bu bekleme işlemi sonrasında diş fırçası ile yumuşak hareketler ile lekenin olduğu kısmı fırçalayın.

Bu işlem sonrasında temiz su ve yumuşak bir bez yardımıyla halının bu kısmını güzelce arındırın.

3-)Karbonat ve limon tuzu kullanın

Eğer tıraş köpüğü ile yapılan yöntem yeterli olmadı ise ya da evde tıraş köpüğü yok ise limon tuzu ve karbonat kullanmanız lekenin çıkarılması için yardımcı olacaktır. Karbonat ve limon tuzunu lekenin üzerine serpin, biraz bekleyin.

Karbonat ve limon tuzunun renk değiştirdiğini göreceksiniz. Bu olay gerçekleştikten sonra elektrikli süpürge yardımıyla karbonat ve limon tuzunu temizleyin, lekenin geçtiğini göreceksiniz.

Lekenin geçtiği yeri temiz bir bez ve deterjanlı su ile bir kez silerek halının eski parlaklığına kavuşmasını sağlayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ