Hamilelikte Çilek Yemek Leke Yapar mı?

Hamilelikte Çilek Yemek Leke Yapar mı?

Hamilelikte çilek yemek leke yapar gibi birçok bilgi halk arasında dolaşan, doğruluğu teyit edilmemiş olarak bilinmektedir. Tabii ki çilek tüketilebilir ve oldukça da faydalıdır. Hatta hamilelik döneminde doğru bir şekilde beslenmek oldukça önemlidir.

Hamilelikte Çilek Yemek Leke Yapar Mı?

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi, hamilelikte beslenmek önemlidir. Hamile kadınlarda, hormonların da verdiği etki ile bazı gıdalar mide bulandırıcı gelebildiği gibi, normalde tüketilmek istenmeyen gıdalar ise aşerilir. Tüketilen her gıdanın mümkün olduğunca doğal ve sağlıklı olması bu yüzden önemlidir. Çilek de öyle.

Kadınların hamilelik dönemlerinde çilek yemesi leke yapmaz. Fakat gebe bireyin çileğe alerjisi varsa ya da yediği çilek doğal bir şekilde büyütülmemişse yani hormonluysa o zaman bu tarz etkiler meydana gelebilir. Bu durum sadece çilekler için değil tüm tüketilen gıdalar için geçerlidir. Tükettiğiniz ya da aşerdiğiniz özellikle sebze ve meyvelerin mevsiminde olmasına bilhassa dikkat etmelisiniz. Bunun dışında hamilelik döneminde güzel – yakışıklı kişilere bakarak bebeğin o karakterde ya da o güzellikte olmasını temenni etmek de halk arasında dolaşan yanlış bir bilgidir. Bebek anne ve babanın ortak genlerini taşıdığı için, genleri de aileden birine benzemektedir.

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hamileliğin ilk dönemlerinde dikkat edilmesi gereken bazı davranışlar vardır. Bunlardan en bilineni ise uzun süre ayakta vakit geçirmek ve ağır kaldırmaktır. Özellikle riskli gebelik yaşayan kadınlarda ilk 3 ay oldukça önemlidir. Yani sağlıklı bir gebelik geçirmek istiyorsanız, ilk 3 ay uzun süre ayakta kalmamaya, bol bol dinlenmeye, ağır bir şey kaldırmamaya özen göstermelisiniz. Bunun en büyük nedeni ise düşük ihtimalidir. Daha önce düşük yapmış kişilerde, düşük sayısına göre hamilelik de bir o kadar riskli hale dönüşebilmektedir. Fakat daha önce düşük geçirmemiş olsanız dahi, yine yukarıda söylediklerimize dikkat etmenizi öneririz.

Bunların dışında gebelikte sorun olan bir diğer şey ise kokudur. Hamile kadınların hormonlarından dolayı koku duyularında da hassaslık meydana gelmektedir. Bu hassaslık hamilelik dönemini oldukça zorlaştırabilir. Bunu önlemek için öncelikle kendinizi dinlemelisiniz. Eğer kokunun sizi çok fazla rahatsız ettiğini düşünüyorsanız yağlı, etli ya da soğanlı yemekler pişirmemeye dikkat etmelisiniz. Bunun yerine sebze haşlayarak da tüketebilirsiniz. Böylece kokudan dolayı herhangi bir rahatsızlık da yaşamayacaksınız.

Hamilelikte dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli detay meyve ve sebze tüketimidir. Meyvenizi her zaman yemelisiniz fakat bu meyvelerin ve tüketeceğiniz sebzelerin de yukarıda belirttiğimiz gibi mevsiminde olmasına özen göstermelisiniz. Yani ilaçlı, hormonlu gıdalar tüketmekten kaçınmalısınız. Bu gibi gıdalar hemen bir zarara sebep olmasa da ilerleyen zamanlarda, hatta bebeğinizin üzerinde etkileri çıkabilmektedir. Yine bu konuda hassas olmanızı öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ