Hint Kınası Lekesi Elden Nasıl Çıkar?

Hint Kınası Lekesi Elden Nasıl Çıkar?

Hint kınası kimyasal madde içermemesi, doğal ışıltı vermesi ve kimyasal içerikli saç boyaları gibi saçı yıpratmaması aksine beslemesi ve bakım sağlamasından dolayı tercih edilmektedir. Hint kınasının tek kötü yanı sanırım boyanması esnasında etrafa bulaşması özellikle elde leke bırakmasıdır.

Hint kınasının bir anda elden çıkarılması mümkün değildir. Özellikle bir anda elden çıkarmak amacıyla çamaşır suyu, tiner, aseton gibi kimyasal maddelerin kullanılması sadece cildin tahriş olmasına sebep olur.

Hint kınası zaman içerisinde kendiliğinden solarak deriden uzaklaşmaktadır. Yakılan kınanın büyüklüğüne ve kullanılan kınanın kalitesine göre bu sürede değişiklik gözlenebilir.

Hint kınasının tek seferde çıkarılması mümkün değildir. Ancak uygulanacak birkaç yöntem ile kınanın daha hızlı çıkması sağlanabilir.

1-)Kese Yapın

Hint kınasının çıkması için en etkili ve kolay yöntemlerden biri her banyoda kişinin kınalı bölgeye kese yapmasıdır. Ancak bu durumun abartılmaması önem taşımaktadır. Aşırı kese yapılması ve sürekli bir şekilde yapılması cildin tahriş olmasına sebep olur.

2-)Su ile Temasta Olun

Kınanın elden çabuk çıkmasını sağlayan bir diğer alternatif sudur. Eller ne kadar çok su ile temas eder ise o kadar çabuk kına elden çıkar. Bunun için özellikle bulaşıkları elde yıkayarak elin su ile olan teması arttırmak kolay ve mantıklı bir alternatiftir.

Özellikle yaz aylarında kınanın çok daha çabuk çıkması için havuza ve denize bol bol girmenizi tavsiye ederiz.

NOT: Kına uzun vadede çıkan bir madde olduğu için internette satılan ve kesin olarak çıkarıcı özelliği var denilen ancak içerisindeki kimyasalların hiçbir şekilde bilinmediği ürünleri kullanmaktan kesinlikle kaçınınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ