Kanepedeki Uhu Lekesi Nasıl Çıkar?

Kanepedeki Uhu Lekesi Nasıl Çıkar?

Evde kırılan eşyaların yapıştırılması için sıkça uhu ve benzeri yapıştırıcılar kullanılmaktadır. Genellikle kolayca kırılan parçanın yapışmasını sağlayan bu mucizevi kimyasallar ev içerisinde hayat kurtarıcıdır. Ancak bu hayat kurtarıcısı kimyasallarında kötü yanları da bulunmaktadır.

Özellikle uhu döküldüğü yerde leke bırakmaktadır. Halılarda, koltuk döşemelerinde, kıyafetlerde oluşan uhu lekelerini çıkarmak çok zor ve zahmetlidir. Aşağıda anlatılan püf noktalar ile artık kanepe ve koltuk döşemelerinden uhu lekesi çıkarmak o kadar zor ve zahmetli olmayacak.

1-)Uhunun Kurumasını Bekleyin

Uhu döküldükten sonra hemen müdahale edilmemesi gereken bir kimyasaldır. Eğer kurumadan lekeyi kumaştan çıkarmaya çalışırsanız lekenin daha fazla yayılmasına sebep olursunuz. Aynı zamanda lekeyi çıkarmaya çalışacağınız bezde kolaylıkla uhudan dolayı koltuk döşemesine yapışabilir.

Lekenin daha kötü bir hal almaması için uhunun kuruduğundan emin olana kadar lekeye müdahale etmeyiniz. Ancak kuruması için çok uzun süre beklemek lekenin çıkartılmasında zorluğa sebep olabilir bu sebeple o ince ayara dikkat ediniz.

2-)Sert Bir Cisimle Kazıyın

Kuruyan uhunun çıkarılması için yapacağınız ikinci adım kuruyan uhunun kumaş üzerindeki fazlalığının sert bir cisim tarafından kazınarak çıkarılmasıdır. Bu aşamada en fazla dikkat edilmesi gereken kumaşın bu kazıma işlemi esnasında zarar görmemesidir.

Bu sebeple uhunun fazlalığını çıkarırken el ile kazıma yöntemini kullanabilirsiniz.

3-)Ağartıcı İçermeyen Deterjan Kullanın

Son aşama olarak uhunun kumaşta bıraktığı lekenin çıkarılması için ağartıcı içermeyen deterjan kullanınız. Ağartıcı içermediğinden emin olunuz aksi halde koltuk kumaşının renginde değişme meydana gelir.

Deterjanı direk olarak kumaşla temas ettirmeyin. Bir kap içerisine ılık su koyun ve bir miktar deterjandan ilave ediniz. Yumuşak bir havluyu bu karışım içerisinde ıslatıp yavaş hareketler ile kumaşın lekeli kısmını siliniz.

Bu işlemi yaparken kumaşa zarar vermediğinizden emin olunuz. Bu işlemden sonra kumaşın kendi kendine kurumasına izin veriniz. Kesinlikle kuruması için kurutma makinesi kullanmayınız. Kurutma makinesi kurumanın daha hızlı gerçekleşmesini sağlar ancak arkasında uhu lekesi bırakabilir, bu sebeple dikkatli olunuz.

Koltuğun lekeli kısmı kuruduktan sonra hala leke var ise en son aşamayı birkaç defa daha uygulayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ