Karnabahar Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Karnabahar Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Karnabahar yapısı itibariyle sert bir sebze olsa da oldukça kısa bir süre içinde pişirilebilmektedir. Fakat karnabahar pişirilmeden ya da fırınlanmadan önce her zaman bol su ile haşlanması gerekmektedir.

Karnabahar Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Karnabahar normal tencere kullanılarak haşlandığında süresi yaklaşık olarak 15 ila 20 dakika arasında değişmektedir. Fakat düdüklü tencere kullanıldığında ise bu süre 10 dakikaya düşebilmektedir. Haşlanan karnabahar ile birçok yemek yapabilirsiniz.

Eğer karnabahar yemeği yapacaksanız haşlamaya gerek kalmadığını belirtmek isteriz. Direkt olarak ağır bir şekilde pişirmeniz karnabaharın tadının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Fakat yoğurtlu baharatlı meze gibi bir çeşit olarak hazırlamak istiyorsanız ise düdüklü tencerede 10 dakikada karnabaharı haşlamış ve üzerine sarımsaklı yoğurt, pul biber ve nane dökerek yemek sofranıza farklı bir çeşit olarak hemen karnabahar hazırlayabilirsiniz.

Karnabahar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Karnabahar açık renkli sarımsı bir bitkidir. Alırken kesinlikle koyu renkli olmamasına özen göstermelisiniz.
  • TurÅŸusunu da kurabileceÄŸiniz karnabaharın taze olması oldukça önemlidir. Bu yüzden her zaman mevsiminde alıp saklamaya dikkat etmelisiniz.
  • Karnabaharda çürükler varsa diÄŸer bölgeleri de kolaylıkla etkileyebileceÄŸinden çürük olan karnabaharları almamalısınız. Aksi takdirde kullanma süresi de oldukça kısalacaktır.

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

1-)Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Karnabaharın belki de en bilinen faydalarından biri de bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Kış sebzesi olduğundan dolayı özellikle bu mevsimde meydana gelen soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. Bu yüzden sık sık karnabahar tüketmek oldukça önemlidir.

2-)Hücre Yenileyici Özelliği Bulunmaktadır

Sıklıkla karnabahar tüketilen bir insanın vücudunda araştırmalara göre vücuda katkı sağlayan hücreleri yenilediği tespit edilmiştir. Özellikle kanser hücreleri için mucizevi etkileri olan karnabaharı, eğer böyle bir risk altındaysanız tüketmenizi öneririz.

3-)Kalp Ve Damar Sağlığını Güçlendirmektedir

Karnabaharın belki de en az bilinen özelliklerinden biri de kalp ve damar sağlığını korumasıdır. Belirli aralıklar ile karnabahar tüketmek kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığı riskini en az seviyeye indirmektedir.

4-)Kilo Vermede Etkilidir

Karnabahar diyet programlarının neredeyse vazgeçilmez sebzelerinden biridir. C vitamini ve folik asit açısından oldukça zengin olan karnabahar, metabolizmanın hızlanmasını sağlar ve bu şekilde vücuttaki yağ oranı daha kısa bir süre içerisinde düşmektedir.

5-)Kansızlığı Azaltır

Karnabahar, demir minerali açısından oldukça zengin bir sebzedir. Bilhassa haşlanmış olarak tüketmek vücudun daha dirençli olmasını sağladığı gibi kansızlığa bağlı olarak hissedilen yorgunluk ve halsizlik belirtilerini tamamen ortadan kaldırır. Yani kansızlığınız var ise karnabahar tüketmeniz, vücudunuzdaki demir oranını arttıracağı gibi aşırı kilo alımını da engelleyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ