Kereviz Buzlukta Nasıl Saklanır?

Kereviz Buzlukta Nasıl Saklanır?

Kereviz yaz aylarında gelişimini tamamlayan oldukça sağlıklı ve faydalı bir sebzedir. Özellikle küçük çocuklar tarafından lezzet açısından pek sevilmeyen bir sebze olmasına karşın sağlık açısından mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Kereviz sap kısmı ve etli kısmı olmak üzere iki ısımdan oluşmaktadır. Etli kısmı kök kısmı olduğu için maydonozgiller ailesine ait bir sebze türüdür. Etli kısmı ise turpu anımsatmaktadır. Yeşil olan sap kısmı çoğu zaman kullanılmaz ancak birçok faydası bulunmaktadır.

Etli kısmına oranala da çok daha lezzetlidir. Sağlık açısından bu kadar faydalı olan kereviz lezzet açısından da zaman zaman tercih edilmektedir. Ancak yaz aylarında gelişimini tamamlaması nedeni ile kış aylarında taze olarak kereviz bulmak biraz zordur. Bu nedenle kerevizi mevsiminde taze olarak alıp buzluğa kaldırmak oldukça etkilidir. Kerevizi buzlukta saklamak için ise bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde zamanından önce bozulması söz konusu olabilir.

Kereviz Buzlukta Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Temizleme Aşaması

Temizleme aşaması kerevizin saklanması konusundaki en önemli noktalardan birisidir. İyi temizlenmemesi durumunda çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Kerevizi buzlukta saklamak için ilk olarak yapılması gereken işlem kerevizi akan suyun altında iyice yıkamaktır. Yıkama işlemini tamamladıktan sonra ise bir sonraki aşamaya geçilir.

2-)Hazırlama Aşaması

Hazırlama aşamasında kerevizleri buzluğa yerleştirmek için uygun şekle getirmek gerekir. Bunun için yıkanmış olan kerevizlerin etli kısmının kabuğunu soyulur. Soyma işlemini tamamladıktan sonra ise kerevizleri daha sonrasında kullanacağınız şekilde doğramanız gerekir.

Kereviz yemeği için küçük parçalara ayırmak gerekir. Çorba için daha büyük parçalar halinde kesebilirsiniz. Doğrama işlemini de tamamladıktan sonra kerevizlerin buzlukta lezzet kaybına uğramaması ve uzun süre dayanabilmesi için bazı işlemler uygulamak gerekir.

Bunun için doğramış olduğunuz kerevizlerin üzerine limon sıkın. Limon miktarı kullandığınız kereviz miktarına göre değişiklik gösterir. Sıkmış olduğunuz limonu kereviz emene kadar kerevizleri iyice ovalayın. Böylece kerevizlerin tüm yüzeylerinin limon ile kaplanmasını sağlamış olursunuz.

3-)Paketleme Aşaması

Paketleme aşaması kerevizlerin buzlukta saklanması için uygulanması gereken son aşamadır. Bunun için öncelikle hazırlamış olduğunuz kerevizleri tek kullanımlık olacak şekilde porsiyonlara ayırın. Daha sonra her porsiyonu bir buzdolabı poşetinin içine yerleştirin ve bu poşetlerin havasını tamamen alarak ağızlarını sıkıca bağlayın. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz poşetlerin üzerine günün tarihini atarak buzluğa yerleştirebilirsiniz. Kerevizlerin buzlukta saklanma süresi 12 aydır.

NOT: Kerevizlerin yaprakları çok fazla kullanılmasa da oldukça lezzetlidir. Kereviz yapraklarını da buzlukta saklamak istiyorsanız yaprakları da istediğiniz boyutlarda keserek ister kerevizler ile aynı poşetlerde isterseniz de ayrı bir poşete koyarak saklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ