Kestane Nasıl Çizilir?

Kestane Nasıl Çizilir?

Kestane besleyici değeri yüksek olan bir meyvedir. Sonbahar aylarında gelişim sürecini tamamlayarak olgunlaşır ve toplanır. Özellikle de mineral ve protein açısından oldukça zengin olan kestane ülkemizde en çok Aydın ilinde üretilmektedir. Sağlık açısından oldukça önemli olan kestane meyvesi lezzet açısından da oldukça zengin olduğu için birçok kişi tarafından fazlasıyla sevilmektedir.

Kış aylarının olmazsa olmaz atıştırmalıklarından olan kestane meyvesi sağlıklı bir şekilde pişirebilmek için öncelikli olarak çizmek gerekir. Ancak besin değerinin yüksek olmasından ve lezzetli bir meyve olmasından dolayı oldukça çok sevilen kestane meyvesini çizme işleminin zorluğudan dolayı pişirmekten zaman zaman vazgeçilebiliyor. Kestane çizme işlemi kestaneleri pişirme aşamasında kestanelerin patlayarak ciddi durumlarla sonuçlanabilecek kazaları önelemek için oldukça önemli bir aşamadır. Bazı noktalara dikkat edilmesi durumunda kestane çizme işlemini oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kestane Nasıl Çizilir?

1-)Suda Bekletme

Suda bekletme aşaması kestane çizimini oldukça kolaylaştıran etkili bir adımdır. Bu nedenle bu aşamanın mutlaka yapılması gerekir. Böylece kestaneleri kolayca çizebilirsiniz ve bozulmuş kestaneleri kolayca ayırabilirsiniz. Suda bekletme yöntemini uygulamak için öncelikli olarak kestanelerinizin sığabileceği büyüklükte derin bir kap seçin.

Daha sonra bu kabı soğuk su ile doldurun ve içine kestaneleri ekleyin. Kestaneleri ekledikten sonra elinizle kestaneleri suyun içinde karıştırın. Ardından 2-3 dakika kadar bekleyerek kestanelerin dibe çökmesini sağlayın. Su yüzeyinde yüzen kestaneler bulunuyorsa, bu kestanelerin ya içi kurumuştur ya da çürümüştür. Bu nedenle yüzen kestaneleri toplayın ve çöpe atın.

2-)Bıçak Seçimi

Kestane sert kabuklu bir meyve olduğu için çizme işlemi biraz zor işlem olmaktadır. Ancak doğru bir bıçak seçimi ile hem çizme işlemini çok rahat yapabilirsiniz hem de yarlanmaların oluşmasını engelleyebilirsiniz. Kestane çizmek için küçük ve keskin bıçaklar tercih etmek gerekir. Büyük ve geniş bıçaklar kestanelerin sert kabuklarından dolayı elinizi kesmenize neden olabilir.

3-)Çizme İşlemi

Çizme işlemini yaparken öncelikli olarak çizme şekline dikkat etmeniz gerekmektedir. Birkaç farklı şekilde kastene çizmeniz mümkündür. Bu tamamen sizin tercihinize bağlı bir durumdur. Ancak ne şekilde çizerseniz çizin dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Bu noktalara dikkat etmemeniz durumunda kestaneler iyi çizilmeyebilir ve çeşitli sorunlar meydana getirebilir. Kestanelerin hiç çizilmemesi durumunda patlamalar meydana gelebileceği gibi az çizilmesi soyma aşamasında iyi soyulmamasına ve çok çizilmiş olması da pişme aşamasında kestanelerin kabuğundan kolayca çıkarak yanmasına neden olabilir.

Bu nedenle kestaneleri yukarıdan aşağıya doğru kesmek gerekir. 3-4 farklı yerden kesmek en ideal sonucu almanızı sağlar. Kesiklerin çok derin olmamasına özen gösterin. Yarım cm derinlik en idealidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 20 YORUM
BİR YORUM YAZ