Keten Koltuk Nasıl Temizlenir?

Keten Koltuk Nasıl Temizlenir?

Koltuklar evlerin en önemli eşyalarından biridir. Her gün mutlaka bir şekilde kullanılırlar. Bu kadar sık kullanılan koltuklar da kolaylıkla kirlenirler. Büyük ve sabit eşyalar olduğu için çok sık temizlenmesine gerek yoktur. Ancak yaz aylarında özellikle de küçük çocuklu evlerde koltuklar kolaylıkla kirlenirler. Temizlemek istediğiniz koltuğunuz keten kumaş ile kaplı ise koltuk temizleme işlemi daha zor gözükür.

Ancak keten koltuk temizlemek düşünüldüğü gibi zor bir işlem değildir. Dikkat etmeniz gereken tek nokta doğru yöntemi seçmektir. Keten koltuklarınızı kolayca temizlemek için beyaz sabun, arap sabunu, alkol ya da kireç kaymağı çözeltisi kullanabilirsiniz.

Keten Koltuk Temizleme Yöntemleri

1-)Beyaz Sabun

Beyaz sabun etkili temizleme malzemelerinden biridir. Etkili olmasının yanı sıra doğal olması da sağlık açısından oldukça önemli bir noktadır. Tüm bunların dışında beyaz sabun kokusu ile de tercih nedeni olan bir malzemedir. Beyaz sabun kullanarak keten koltuk temizlemek için öncelikle elinizi yakmayacak sıcaklıkta bir su hazırlayın. Hazırladığınız suyun içinde beyaz sabunu iyice köpürtün. Koltuk kurutmak zaman isteyen bir işlem olduğu için su miktarının çok fazla olmasına gerek yok ancak köpük miktarını olabildiğince fazla tutmaya çalışın.

Hazırladığınız su biraz ılıdıktan sonra bir bez yardımı ile keten koltuklarınızı rahatlıkla silebilirsiniz. Bu noktada keten kumaşların narin kumaşlar olduğunu unutmadan fazla bastırmadan silin. Keten koltukları bastırarak silmek kumaşa zarar verebilir. Özenle sildiğiniz koltuğu temiz bir su ile tekrar silerek kurumaya bırakabilirsiniz.

2-)Arap Sabunu

Keten koltuk temizliği için arap sabunu da etkili bir malzemedir. Bunun için sıvı ya da katı arap sabununu bir miktar sıcak suyun içinde iyice köpürtün. Arap sabunu fazla köpüren bir sabun olduğu için miktar olarak fazla koymanıza gerek yoktur. Hazırladığınız su ılıklaştığında uygun bir bez ile keten koltuğunuzu dikkatlice silin. Daha sonra arap sabununun iz bırakmaması için temiz su ile iyice silin. Keten koltuk arap sabunundan tamamen arındığında koltuğunuzun kuruması için bekleyin.

3-)Alkol ya da Kireç Kaymağı

Odaya spor bir şıklık katan keten koltukları temizlemek için en etkili yöntemlerden biri de alkol ya da kireç kaymağı yöntemidir. Bunun için öncelikle ütünüzün buhar özelliğinden faydalanarak keten koltuğunuza buhar uygulayın. Tüm koltuk yüzeyini buharla açın.

Daha sonra çok az miktarda alkol ya da kireç kaymağını bol su ile sulandırın. Keten kumaşlar hassas kumaş türlerinden olduğu için bu karışımın seyrek olması oldukça önemlidir. Aksi takdirde koltukta lekelenmeler meydana gelebilir. Bu nedenle karışımı hazırladıktan sonra gözükmeyen bir yerinde deneyin. Hazırladığınız karışım uygun seyreltiye geldiğinde tüm koltuk yüzeyini bu karışım ile silin. Daha sonra temiz su ile koltuğu tekrar silin ve kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ