Aşurelik Buğday Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Aşurelik Buğday Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Buğdayın düdüklüde pişme süresi, 1 gece öncesinde ıslatılıp ıslatılmadığına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Aynı şekilde ocağın yanma derecesi gibi durumlar da bu süreyi oldukça etkilemektedir.

Aşurelik Buğday Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi bir çok etkenden dolayı buğdayın pişme süresinde değişiklikler meydana gelebilmektedir. Fakat eğer bir gece öncesinden buğdayı ıslattıysanız zaten yumuşamasına sebep olduğunuzdan düdüklüde 10-15 dakika kadar pişirmeniz, buğdayı aşurelik kıvama getirecektir.

Buğday geceden ıslatılmamış ise düdüklü tencerede pişme süresi 25 dakika ile 30 dakika arasında değişmektedir. Bu süreler har dediğimiz ateşte değil, orta dereceli bir ateşe göre hesaplanmış olan pişme süreleridir.

Aşurelik Buğday Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Öncelikle almış olduğunuz buğdayın kalitesi oldukça önemlidir. Eğer ambalajlı olarak aldıysanız, son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Açık aldıysanız ise yine buğdayın üzerinde, bulunduğu ortamda herhangi bir problem olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi, buğdayın pişirilmesinde ocağın ısısı oldukça önemlidir. Isıyı yüksek tutmak yerine her zaman orta derecede bırakın. Böylece ayarlamasını daha kolay yapabilirsiniz.
  • Aşurelik buğdayı hazırlarken 1 gece öncesinde ıslatmanız aslında önemlidir. Böylece öncesinde yumuşatmış olur ve pişirmesinde de düdüklü kullanmak yerine normal bir tencere tercih edebilirsiniz. Hem daha kısa sürede tam anlamıyla yumuşamasını sağlamış olursunuz.

Buğdayın İnsan Vücuduna Faydaları Nelerdir?

  • Buğday, selenyum açısından oldukça zengin bir gıdadır. Bu yüzden cilt sağlığını ciddi anlamda besler. Özellikle problemli ciltler için buğday tüketmek oldukça önemlidir.
  • Buğdayın içerisinde çinko da bulunmaktadır. Çinko ise saçların daha parlak ve canlı görünmesini sağlamaktadır. Buğdayı kaynatarak saçınıza maske yapabilir, dilerseniz durulamayabilir ve havadaki kirden bu şekilde saçınızı koruyabilirsiniz.
  • Buğdayın içerisinde yoğun miktarda lif bulunmaktadır. Bu lif sindirim sistemini kolaylaştırmaktadır. Buğday bağırsak sağlığını zaten koruyan bir besindir ve bu yüzden sık sık tüketebilirsiniz.
  • Araştırmalara göre günlük en az 6 gram ile 8 gram arasında buğday tüketmek kalp sağlığını koruyarak, kalp hastalıklarına yakalanma riskini en az seviyeye indirdiği gözlemlenmiştir.
  • Buğdayın içeriğinde bulunan E ve B vitamini sayesinde beyin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir.

Buğday Nasıl Saklanmalıdır?

  • Buğdayı saklarken kesinlikle plastik kaplar tercih etmemeniz gerektiğini öncelikle belirtelim. Buzdolabı poşeti de bu konuda kurtarıcıdır fakat uzun süre muhafaza etmenize olanak tanımamaktadır. Eğer elinizde fazla miktarda buğday var ise cam kavanoz ya da teneke kutu kullanarak buğdaylarınızı saklayabilir ve kurtlanmasını engelleyebilirsiniz.
  • Buğdayların saklandığı ortam da yine bozulmalarına olanak sağlayacak bir ortam olmamalıdır. Mümkün olduğunca kuru, rutubet olmayan ve serin bir yerde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Eğer kileriniz varsa, buğdayları kilerde saklamak oldukça doğru olacaktır. Eğer kileriniz yoksa mutfak dolapları gibi ışık almayan alanlarda da saklanabilmektedir.
  • Buğday tüketmeden önce her zaman buğdayın kurtlanıp kurtlanmadığını kontrol etmeniz gerektiğini kesinlikle unutmamalısınız. Bazen buğday ne kadar iyi korunursa korunsun, saklama süresi uzun olduğu zaman da kurtlanabilmektedir. Bu durum ise kolaylıkla ilk bakışta anlaşılabilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ