Kıyafetteki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Kıyafetteki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Kıyafette küf lekesi oluşumu genellikle kıyafetin ıslak kalmasından kaynaklanır. Aynı zamanda kıyafetlerin konulduğu dolapların rutubetli olması da kıyafetlerin küflenmesine ve pis kokmasına sebep olabilir.

Kıyafette oluşan küf lekesinden dolayı çoğu zaman kıyafetlerin kullanılamayacağı düşünülse de bu düşünce yanlıştır. Kıyafetlerinize uygulayacağınız bir kaç yöntem ile küf lekesinden kolayca kurtulabilirsiniz.

1-) Fırça Kullanın

Kıyafetinizde oluşmuş küfün fazla kısmını işlem yapmadan önce mutlaka yumuşak bir fırça yardımıyla kıyafetten ayırınız. Bu işlemi balkon, bahçe gibi evin dış kısmında yapınız. Bu sayede küfün eve dağılmasını önlemiş olursunuz.

2-) Klorlu Ağartıcı Kullanın

Klorlu ağartıcılar özellikle beyaz renkli kıyafetlerde oluşan küf lekelerini çıkarmak için sıkça kullanılır. Klorsuz ağartıcıların kullanılması işlenmiş küf lekelerinin çıkarılmasında pek fazla etkili olmamaktadır.

Klorlu ağartıcıyı küf lekesinin bulunduğu yere direk olarak az bir miktarda uygulayabilirsiniz ya da bir kova içerisindeki su içerisine koyup kıyafetinizi de bu su içerisinde bekletebilirsiniz.

Küf lekesinin olduğu yere klorlu ağartıcı uyguladıktan sonra muhakkak lekenin iyice çıkmasını sağlamak için eliniz ile çitileyiniz. Bu işlemi yaparken lekenin kıyafetin farklı yerlerine bulaşmasını engellemek amacıyla dikkatli olunuz.

Bu işlem sonrasında kıyafetinizi yıkama talimatlarına uygun şekilde ister elde ister çamaşır makinesinde yıkayınız.

3-) Tuz ile Ovun

Bu işlem özellikle koyu renkli kıyafetlerin küflenmesi durumunda kullanılır. Burada yapmanız gereken kıyafetin kürlü kısmını önce yumuşak bir fırça ile fırçalayın ve küfün fazlasını kıyafetten uzaklaştırın daha sonra bol miktarda tuzu küflü kısma dökün ve ovalayın. Bu şekilde kıyafetteki tuzu güneşin altında kurutunuz. Bu işlem sonrasında tuzu ufalayarak kıyafetten çıkarın ve kıyafeti uygun yıkama koşullarına uyarak yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ