Süet ve Nubuk Arasındaki Fark Nedir?

Süet ve Nubuk Arasındaki Fark Nedir?

Cilt yüzeyi hafif zımparalanmış haldeki deri türü, nubuk olarak bilinmektedir. Yapısı gereği kadifemsi veya kumaşımsı olan bu deri türü son zamanlarda ayakkabılarda daha fazla tercih edilmektedir. Ayakkabı dışında bir çok gündelik giyim eşyasında da kullanılan nubuk, yapısından ötürü şık ve hoş bir görünüm sağlar.

Son zamanlarda moda haline gelen nubuk ayakkabıların yanı sıra süet ayakkabılar da, en çok tercih edilenler arasındadır. Halk arasında çoğu zaman süet ve nubuk ayakkabı karıştırılır. Bu iki deri türü birbirine çok benzediğinden, karıştırılması normaldir. Fakat süetin nubuk sanılması veya tam tersi durum, giyim eşyasının-ayakkabının temizliği ve bakımının yanlış yapılmasına yol açabileceğinden aradaki farkın doğru bilinmesi gerekmektedir.

Süet ve Nubuk Nasıl Ayırt Edilir?

Süet ve nubuk birbirinden bariz bir kaç farklılık sayesinde kolayca ayırt edilebilir.

  • Nubuğun tüyleri daha kısa ve tok bir yapıdadır.
  • Nubuk kadifemsi/kumaşımsı bir yapıda olduğundan, dokunulduğunda kadifemsi bir his verir. Ancak süete dokunulduğunda, kadifemsi kumaşa dokunuluyor hissi vermez.

Süet ve nubuk deri türlerinin doğru ayırt edilmesi, uygulanacak temizlik ve bakım yönteminin doğru olabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Nubuğun tüylerinden ve dokunulduğunda verdiği kumaşımsı his sayesinde, kolayca bu iki tipi birbirinden ayırabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ