Koyun Eti Kokusu Nasıl Giderilir?

Koyun Eti Kokusu Nasıl Giderilir?

Koyun eti kokusu nasıl giderilir sorusu özelikle ev kadınlarının merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Koyun eti kırmızı etler içinde en yoğun ve ağır kokuya sahip olan etlerden birisidir. Pişirildikten sonra tüm evi saran bu ağır ve kötü koku çoğu kişinin koyun eti tüketmesinin önüne geçen bir durumdur. Koyun eti kokusunu geçirmek için kadınların kullandığı birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin hem koyun eti pişmeden hem de piştikten sonra uygulanması oluşacak kötü kokuyu tamamen giderecek bir yöntem olacaktır.

Koyun etinin yanı sıra diğer kırmızı et kokularını gidermek için de belli başlı yöntemlerin tercih edilmesi gerekmektedir.

Koyun Eti Kokusuna Ne İyi Gelir?

Kırmızı et insan sağlığı için oldukça önemli bir besin kaynağıdır. İçinde yer alan yüksek değerler sayesinde kişinin sağlığını olumlu yönde etkileyen kırmızı etin, belirli dönemlerde tüketilmesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Kırmızı et çoğu kişinin sevdiği bir ürün olsa da pişirmesi ve tüketimi oldukça zordur. Yoğun bir kokuya sahip olan kırmızı et, pişirildikten sonra uzun süre kalıcı bir kokunun oluşmasına neden olmaktadır. Oluşan bu ağır kokuyu gidermek için yapılabilecek yöntemler aşağıda belirtilmiştir:

1-)Marine Etmek

Marine etmek, et için uygulanan yöntemlerden birisidir. Çoğu kişini duyduğu bu yöntem etin ağır ve yoğun kokusunu yok etmek için en çok kullanılan yöntemler arasında yer almaktadır. Marine etme işlemi basit bir işlemdir ve kırmızı et kokusunu gidermekte oldukça etkilidir.
Marine etme işlemi şu şekilde yapılmaktadır:

  • Öncelikle pişirilecek kırmızı eti alın ve bıçak yardımı ile kemiksiz olarak parçalara ayırın.
  • Sonrasında başka bir kabın içine 2 ya da 3 diş sarımsak, yarım çay bardağı dolusu zeytinyağı, yarım su bardağı süt, 2 dal kekik ve biberiye ekleyin. Tüm bu malzemeleri derin kabın içinde iyice karıştırın.
  • Diğer aşamada kemiksiz olarak parçaladığınız kırmızı eti bu kabın içindeki sosa batırın ve bu şekilde bir gün boyuna bekletin.
  • Diğer gün kırmızı etiniz kokusundan arınmış bir şekilde kızartılmak için hazırdır. İster fırında ister ise ocakta hazırladığınız kırmızı etleri pişirebilirsiniz. Bu yöntem evinizde kalıcı bir koku oluşmasını önleyecektir.

Koyun Eti ile Önerilen Tarifler

Koyun eti ile birçok farklı lezzetli tarif denemek mümkündür. Kotun eti kavurması, tas kebabı, koyun eti güveç, koyun eti haşlama, etli pilav, koyun etli düğün çorbası ve çok daha fazla tarifi marine edilmiş koyun etleri ile birlikte hazırlamanız mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ