Kurabiyeye Kabartma Tozu Koymazsak Ne Olur?

Kurabiyeye Kabartma Tozu Koymazsak Ne Olur?

Kurabiye yaparken kabartma tozu kullanmazsanız, hem kurabiyeniz şekil bakımından hem de tat olarak istediğiniz gibi olmayacaktır. Eğer kurabiyenin kabartma tozu kullanmadan lezzetli olmasını sağlayabiliyorsanız tabii ki yapabilirsiniz fakat genel kurabiye tariflerinde kabartma tozu kullanmamak yukarıda da söylediğimiz gibi istediğiniz lezzeti engelleyecektir.

Kurabiyeye Kabartma Tozu Koymazsak Ne Olur?

Çok sık kurabiye yapmayan kişiler çoğu zaman kurabiyenin içine kabartma tozu katıp katmamak konusunda tereddütte kalırlar. Yaygın olarak bilinen yanlış ise, kurabiye hamuruna kabartma tozu katılmasına gerek olmadığı yönündedir fakat söylediğimiz gibi bu yanlıştır. Kabartma tozu katılmayan kurabiyeler hem hamuruna şekil vermek zor olur hem de olması gerektiği lezzette olmamaktadır.

Pek tabii kabartma tozu katılmadan yapılan istisna kurabiyeler de mevcuttur. Fakat genel olarak düşündüğümde katılması gerekmektedir.

Kurabiye Yaparken Bilinmesi Gereken Püf Noktalar

  • Kurabiye yaparken sıvı yağ kullanımından kaçınmanız gerekmektedir. Sıvı yağ kurabiyenin istenilen kıvamda olmasını engelleyebildiği gibi yavan bir tat verecektir. Fakat tereyağı kullanırsanız, bu durum tam tersine olacaktır. Yani lezzetli ve ağızda dağılan bir kurabiye yapmak istiyorsanız kesinlikle tereyağı kullanmalısınız. Bu tereyağı kullanımında da yağın bilhassa soğuk olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.
  • Kullanacağınız süt, yumurta gibi malzemelerin ise oda sıcaklığında olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.
  • Kurabiye yapacağınız tarif ölçüsünün üzerinde un kullanmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Fazla un kullanmak kurabiyenin sert olmasına sebep olacaktır. Yine aynı şekilde az kullanmanız da kurabiyenin çok çabuk dağılmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden kullandığınız unun ölçüsü oldukça önemlidir.
  • Kurabiyenizi yaz aylarında yapacağınız zaman tereyağı çabuk eriyebildiğinden dolayı daha cıvık bir halde olabilmektedir. Böyle bir durumda 15 dakika buzdolabında bekletmeniz hamurun toparlanmasını sağlayacaktır.

Kurabiye Nasıl Saklanmalıdır?

Kurabiyeleri saklamak oldukça kolay bir işlemdir aslında. Fakat doğru bir şekilde muhafaza edilmediğinde çabuk bayatlayabilir ve tadı yok olabilir. Bu yüzden sizinle kurabiyelerinizi nasıl muhafaza etmenize dair aşağıdaki yazımızı paylaştık.

  • Kurabiyelerinizi buzdolabında muhafaza etmek yerine oda sıcaklığında saklamalısınız. Buzdolabında saklanan kurabiyeler donar ve tüketilirken çabuk dağılır. Ve buzdolabındaki soğukluk kurabiyenin tadında değişikliklere de sebep olabilmektedir.
  • Kurabiye saklarken asıl önemli olan kısım aslında kurabiyelerin hava ile temasının tamamen kesilmiş olmasıdır. Çünkü kurabiyelerin kısa bir süre içinde bayatlamasının altında açık bir şekilde bekletiliyor oluşudur. Bu yüzden mümkün olduğunca kurabiyelerinizi cam kapaklı bir kap içerisinde ya da cam kavanoz içinde saklamalısınız. Hijyen ve kurabiyelerin ömrü açısından saklanan kabın cam olması da önemli bir detaydır.
  • Kurabiyelerinizin nem ve rutubet olmayan, serin, kuru bir yerde ve güneş ışığının direkt olarak temas etmediği bir ortamda saklamanız gerekmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ