Kuru Barbunya Islatmadan Pişer mi?

Kuru Barbunya Islatmadan Pişer mi?

Kuru barbunya ıslatmadan pişirilebilir fakat bu oldukça zaman alacak bir işlemdir. Barbunya yaparken aynı zamanda zamandan da tasarruf etmek isterseniz kesinlikle 1 gece öncesinde barbunyayı ıslatmanız gerekmektedir.

Kuru Barbunya Islatmadan Pişer Mi?

Kuru barbunya isteğe göre ıslatmadan pişirilebilir fakat bu düdüklü tencere kullanılsa dahi oldukça meşakkatli ve zaman alan bir işlem olacaktır. Aynı zamanda barbunyanın yeterli düzeyde pişmeme ihtimali de bulunmaktadır. Eğer bu gibi olabilecek terslikleri önceden engellemek istiyorsanız, barbunyayı pişirmeden 1 gece öncesinde muhakkak ıslatmış olmanız gerekmektedir.

Barbunyayı pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Öncelikle görüntü ve tat olarak güzel bir barbunya yemeği pişirmek istiyorsanız, yukarıda da belirttiğimiz gibi 1 gece öncesinden temizlemiş ve ıslatmış olmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise düdüklü tencere içerisinde yaklaşık olarak 15-20 dakika barbunyayı kaynatarak, içindeki siyah su denilen sıvının çıkmasını sağlamalısınız. Bu işlemlerden sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz. Bu adımları es geçerek barbunya pişirmeniz, hem tat hem de görüntü olarak istediğiniz gibi pişmemesine neden olacaktır.

Barbunya Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Aslında barbunya kolaylıkla satın alınan bir bakliyattır. Fakat yine de dikkat edilmesi gereken küçük ayrıntılar bulunmaktadır. Bu ayrıntılardan biri, barbunyanın son kullanma tarihidir. Eğer ambalajlı olarak alacaksanız, barbunyanın kesinlikle son kullanma tarihinin geçmemiş olması gerektiğini tekrar hatırlatalım. Bakliyatta son kullanma tarihi olmaz demeyin, eğer ürünlerin üzerine son kullanma tarihi yazılmış ise demek ki o tarihten sonra tüketilmemesi gerekmektedir. Bu şekildeki barbunyaların tadında direkt olarak değişimler meydana gelebilmektedir.
  • Barbunya alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir ayrıntı ise eğer açık olarak alıyorsanız, barbunya her ne kadar çabuk bozulmayan bir ürün de olsa hava ile uzun süre temas etmemiş olması önemlidir. Bu, yukarıda da belirttiğimiz gibi ilk bakışta görüntüsünde herhangi bir değişime sebep olmasa dahi, tadını etkileyen bir etkendir. Aynı zamanda uzun süre hava ile temas eden bakliyatlar da böceklenme dediğimiz siyah noktacıklar meydana gelebilmektedir. Alırken bilhassa barbunya da böyle bir durum olup olmadığını da iyi bir şekilde gözlemlemeniz oldukça önemlidir.

Barbunyanın İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

  • Barbunya tam bir protein kaynağıdır. Şöyle ki 50 gram et ile 100 gram barbunya aynı protein oranına sahip olabilmektedir.
  • Baklagillerin çoğunda olduğu gibi, barbunya da demir bakımından oldukça zengin bir üründür. Demir eksikliği ise bir çok hastalığın, hatta vücudun bağışıklığının düşük olmasının temel nedenlerinden biridir. Barbunya dahil, sık sık bakliyat tüketerek bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
  • Barbunya, vücuttaki verimli hücreleri canlandırır, güçlendirir ve yeniler. Bu şekilde özellikle kanser hastalığının büyük oranda önüne geçilmektedir.
  • Özellikle kilo vermek istiyorsanız, barbunyanın doyurucu ve tok tutma özelliğinden faydalanabilirsiniz. Öğün içinde bir kez barbunya tüketmeniz kilo vermenizde size yardımcı olacaktır.
  • Barbunya, böbreklerde meydana gelen kum ve taşların atılmasına da büyük oranda yardımcı olmaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ