Kurumuş Batikon Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Batikon Lekesi Nasıl Çıkar?

Küçük kazalar sonucunda gerçekleşen yaralanmalarda yaralı bölgenin mikrop kapmaması için batikon uygulanır. Batikon bu esnada kıyafetlere, koltuğa, halıya ya da yere dökülebilir. Batikon döküldüğü yere çok hızlı bir şekilde yayılır ve koyu renkte olmasıyla birlikte çok çabuk iz bırakabilir.

Kurumuş Batikon Lekesini Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

Halıdan Batikon Lekesi Nasıl Çıkarılır?

İlk önce bir bez ılık suyla ıslatılır ve halıdaki leke silinir. Daha sonra batikon şekerli suda çözünmeye uğrayacağı için bu yöntem kullanılır. Ilık suyun içerisine şeker eklenir ve çözünmesi beklenir. Ardından şekerli suyla batikon lekesi silinir. Lekeden kolayca çıkmış olur.

Koltuktan Batikon Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Koltuktaki lekeden kurtulmanın en etkili yolu alkol kullanımıdır. Bir bez alkolle ıslatılır ve lekenin üzeri silinir. Bu şekilde leke çıkarılana kadar devam edilir. Leke çıkarıldıktan sonra saf suyla ıslatılan bezle durulanır.

Deriden Batikon Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Batikon lekesi hızlı bir şekilde yayılır ve kolay iz bırakır. Derideki batikon lekesi limon yardımıyla çıkarılabilir. Limon ortadan ikiye kesilir ve lekenin olduğu bölge limonla ovalanır. Eğer ovalamadan sonra çıkmıyorsa bölgenin üstünde limon bir süre bekletilir ve ovalamaya o şekilde devam edilir. Leke çıkarıldıktan sonra deri, ılık suyla yıkanır.

Kumaştan Batikon Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Bir kap suyun içerisine amonyak dökülür ve çözünmesi beklenir. Bu amonyaklı suyla bir bez ıslatılır ve lekenin üstüne tampon hareketler yapılarak uygulanır. Tampon hareketler yapmaya devam edilir ve leke bir süre sonra çıkar. Leke çıkarıldıktan sonra kumaşın üzerinde kalan amonyak lekesinin çıkarılması için kumaş saf suyla durulanır.

Kıyafetten Batikon Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Bir kabın içerisine soğuk su konur ve içerisine deterjan ilave edilir. Bu deterjanla bir bez ıslatılarak kıyafetin üzerindeki leke silinir. Leke çıkarıldıktan sonra saf suyla durulanır. Deterjan kullanımı kıyafete zarar verebilir. Kıyafetin zarar görmemesinden emin olmak isteniyorsa, bir pamuğa alkol damlatılır ve lekenin üzerine tampon hareketlerle uygulanır. Leke çıkarıldıktan sonra kıyafet suyla durulanır.

Fayanstan Batikon Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Batikon lekesi ne kadar iz bıraksa da fayans üzerinden daha rahat çıkarılır. Çünkü kullanılan deterjan ya da güçlü çıkarıcı fayansı aşındırıp zarar vermez. Eğer batikon fayans üzerinde kuruduysa, su yardımıyla yumuşatılır. Daha kolay çıkmasını sağlamak için lekenin üzerine limon suyu damlatılabilir. Daha sonra biz bezle silinir. Leke çıkarıldıktan sonra fayans suyla ıslatılmış bezle durulanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ