Kurumuş Harç Nasıl Temizlenir?

Kurumuş Harç Nasıl Temizlenir?

Harcın yapıldığı kabın hemen yıkanmaması ya da hızlı bir şekilde harcın kuruması ciddi sorun oluşturmaktadır. Kuruyan harcı çıkarmak çokta kolay değildir. Özellikle harcın kıyafetlerden çıkarılması da zahmet gerektiren bir durumdur. Kurumuş harç lekesini temizlemek için uygulanacak birkaç püf nokta adım adım aşağıda gösterilmektedir. Bu adımları takip ederek kolayca kurumuş harç lekesinden kurtulabilirsiniz.

1-)Sert Yüzeylerde Oluşan Harç Lekeleri

Mermer yüzeyler, fayanslar, plastik kaplar ve aletler üzerinde meydana gelen kurumuş harcın temizlenmesi bir adım daha kolaydır. Öncelikle yapılması gereken kurumuş harcın fazla kısmını sert bir cisim ile kazıyınız. Bu işlemi evlerde bulunan bulaşık teli ile ya da bulaşık süngerinin sert kısmı ile yapabilirsiniz. Bu işlem ile fazla harcı uzaklaştırmış olursunuz.

İkinci yapacağınız aşama ise kalan harcı su ile ıslatarak yüzeyden çıkarmaya çalışmaktır. Harç ıslak iken çok daha kolay bir şekilde temizlenir. Bu işlemi yaparken bol su kullanınız ve harcı kullandığınız bezleri sık sık yıkamanız ya da değiştirmeniz gerekmektedir.

2-)Kıyafetlerde Oluşan Kurumuş Harç Lekeleri

Kıyafetlerde işlem esnasında harcın değmesi ve kuruması ile harç lekesi oluşabilir. Kıyafette meydana gelen harç lekesini çıkarmak için öncelikle yapılması gereken kıyafetteki fazla harcın atılmasıdır. Bu işlemi kıyafetin o kısmını çitileyerek ya da kıyafeti silkeleyerek yapabilirsiniz.

Fazla harcı kıyafetten uzaklaştırdıktan sonra yapmanız gereken ikinci işlem kıyafette harçtan dolayı meydana gelen lekenin çıkarılmasıdır. Bu işlem için kıyafetin lekeli kısmını bol su ile yıkamanız ardından toz deterjan dökerek bir süre üzerinde bekletmeniz yeterli olacaktır. Tüm bu aşamalardan sonra kıyafetinizi yıkama talimatlarına uygun olarak elde ya da çamaşır makinesinde yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ