Kurumuş Uhu Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş Uhu Lekesi Nasıl Çıkar?

Yapıştırıcı lekeleri genel olarak zorlu lekeler olarak bilinir. Çünkü yapıştırıcı lekesi oluştuğu zaman insan nasıl çıkaracağını bilemez ilk etapta. Ancak bunun aksine yapıştırıcı lekelerini çıkarmak için basit yöntemler bulunmaktadır. Özellikle de uhu lekeleri sıklıkla karşılaşılabilecek bir lekedir.

Hayatımızın birçok yerinde uhulara ihtiyaç duyarız ve bu durum da uhu lekeleri ile daha sık karşılaşılması anlamına gelir. Uhu lekesi oluştuktan sonra kurumuş ise oluşan bu lekeyi çıkarmak için kullanılacak basit yöntemler için malzemeler ise keskin olmayan ince bir nesne, toz deterjan, amonyak, aseton, jilet şeklindedir.

1-)Toz Deterjan

Kurmuş uhu lekesi kulağa daha zor temizlenir gibi gelse de uhu lekesini temizlemek için zaten kurumasını beklemek gerekir. Ancak birkaç saatten fazla geçmemiş olmalı ki daha zor bir leke haline dönüşmesin. Kurumuş uhu lekesini çıkarmak için öncelikle plastik bir kart gibi ince ve keskin olmayan bir nesne ile kazıyabildiğiniz kadar kazıyın. Daha sonra 1 çay kaşığı toz deterjanı 1 su bardağı sıcağa yakın ılık su ile karıştırın.

Bu noktada kullandığınız toz deterjanın ağartıcı içermediğinden emin olun. Aksi takdirde uygulayacağınız zeminde deformelere sebep olabilir. Hazırladığınız bu karışımı temiz ve desensiz bir beze dökün. Bez yerine beyaz bir kağıt havlu da kullanabilirsiniz. Karışımı döktüğünüz bez ya da kağıt havlu ile uhu lekesi olan bölgeye tampon uygulayın. Ancak ovalamadan bastırarak bu işlemi yapın. Bu sayede lekenin yayılmasını engellemiş olacaksınız. Leke çıkana kadar uyguladığınız bu işlemin ardında lekenin oluşmuş olduğu bölgeyi yıkayın ve açık havada kurumaya bırakın.

2-)Amonyak

Eğer kurumuş uhu lekesi bir iki günden daha fazla beklemiş ise fazlasıyla sertleşmiş demektir ve bu lekeler daha zor çıkar. Bunun için amonyak yöntemini uygulamalısınız. Bu yöntemi uygulamak için 2 yemek kaşığı amonyak esanslı temizleyiciyi ve 1 bardak sıcağa yakın ılık suyu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı temiz bir bez ya da beyaz bir kağıt havlu yardımı ile lekeli bölgeye tampon yaparak uygulayın. Kurumuş uhu lekesi geçtiğinde lekeli bölgeyi yıkayın ve kurumaya bırakın.

3-)Aseton

Aseton, kurumuş uhu lekeleri için etkili bir yöntemdir. Lekenin üzerini kaplayacak miktarda aseton dökün ve lekenin yumuşamasını bekleyin. Ardından jilet ile kazıyın. Jilet yerine zımpara kullanmak da etkili bir sonuç verecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ