Kurutulmuş Sebzeler Nasıl Saklanır?

Kurutulmuş Sebzeler Nasıl Saklanır?

Kurutulmuş sebzeler nasıl saklanır hakkında bilgi edinmek istiyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz. Kurutulmuş sebzeler günümüzde çok tercih edilen besinler arasında yer almaktadır. Dilerseniz kurutulmuş sebzeleri hazır, paketlenmiş halde satın alabilirsiniz isterseniz ise sebzelerinizi evde kendiniz kurutabilirsiniz. Kurutulmuş sebzeler arasında biber, fasulye, patlıcan gibi çeşitler çok ilgi çekmekte ve satın alınmaktadır. Kurutulmuş hazır sebzeleri birçok farklı market vb. yerden almanız mümkündür.

Kurutulmuş sebzeler ile mezeler hazırlayabilir, dolmalar yapabilirsiniz. Sofraların vazgeçilmez unsurlarından olan kurutulmuş sebzeler ile sizler de farklı tatlar deneme şansı elde edebilirsiniz.

Sebzeler Nasıl Kurutulur?

Sebze kurutma işlemi ülkemizde sıklıkla tercih edilir bir yöntemdir. Lezzetli tatlar denemeyi seven kişilerin tercih ettiği sebze kurutma işlemlerinde en çok görülen ürünler arasında patlıcan, biber, kabak, fasulye gibi ürünler yer almaktadır. Kurutulmuş fasulye ile kavurma yapmak mümkündür. Biber, patlıcan vb. sebzeler ile dolmalar hazırlayabilir, bunları soğuk yemek olarak tüketebilirsiniz.

Sebzeleri kurutmak için en çok uygulanan işlem güneş altında kurutma ile yapılabilmektedir.

Güneş altında kurutmadan önce sebzelerin tamamı yıkanmalı ve saplar ayıklanmalıdır. Çürük olan sebzeler de ayrıldıktan sonra iğne yardımı ile tüm sebzeleri kalın bir ipe asmanız gerekmektedir. Asılan sebzeleri balkon vb. yerlerde direkt güneş ile temas etmeyecek şekilde en az 1 hafta bekleterek kurutma işlemlerini yerine getirebilirsiniz. Direkt güneş teması ürünlere zarar vereceği bu şekilde bir yöntem uygulanması uygun değildir.

Kurutulmuş Sebzeler Nasıl Saklanmalı?

Kışın çoğu sebze olduğundan çok daha pahalıdır ve genellikle bu sebzeleri bulmak zor olmaktadır. Kışın yemek yapmakta zorlanan ev kadınlarının uyguladığı yöntem ise yazın alınan sebzelerin saklanmasıdır. Bu şekilde saklanan sebzeler kışında kullanılabilmekte ve ev kadınlarını her gün yemek yapma derdinden büyük oranda kurtarmaktadır.

Kurutulmuş olan sebzeleri saklamak için en iyi kullanım yeri derin dondurucu olacaktır. Hava almayacak biçimde poşetlenmiş olan kurutulmuş meyvelerinizi yıl boyu tüketebilir, yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Kurutulmuş sebzeleri poşetin yanı sıra cam kavanozlarda ya da tamamen deliksiz kaplar içinde de saklayabilirsiniz. Kurutulmuş sebzelerin zarar görmemesi için serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmesine dikkat edilmelidir.

Kurutulmuş Sebzeler Nerelerde Kullanılır?

Kurutulmuş sebzeleri yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Özel bir misafiriniz olduğunda kurutulmuş kabak, patlıcan ve biberlere iç hazırlayarak dolma yapabilir ve sofranızı donatabilirsiniz. Kurutulmuş sebzeler arasında yer alan fasulye ile ise kavurma yapabilirsiniz. Çok lezzetli olan fasulye kavurması yerine yumurtalı fasulye de yapabilir ve farklı lezzetler deneyebilirsiniz. Kurutulmuş meyveleri ise direkt olarak tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ