Suni Deri Nasıl Anlaşılır?

Suni Deri Nasıl Anlaşılır?

Deri günlük hayatlarımızda sıklıkla kullandığımız bir çok ürünün yapımında kullanılabilen bir kumaş türüdür. En çok kullanıldığı alan her ne kadar ceket sektörü olsa da giyim alanında her alanda deri kumaşlar kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra ayakkabı, çanta, cüzdan, kemer gibi aksesuar ürünleri için de deri kumaşlar sıklıkla tercih edilmektedir.

Gerçek derilere alternatif olarak PVC ve poliüretan maddelerinden üretilen suni deriler üretilmektedir. Suni deriler gerçek derilere oranla çok daha kısa sürelerde yıpranarak parçalanmaya başlar. Ancak etik nedenlerden dolayı suni deri kullanımını tercih edebilirsiniz. Bu durumda ise suni deriyi gerçek deriden iyi bir şekilde ayırt edebiliyor olmanız gerekir.

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte suni deriler gerçek derilere ciddi oranlarda benzemeye başladı. Suni deriler gerçek derilere oranla çok daha fazla çeşitte üretilebilmektedir. Bu çeşitliliğin başında da renk zenginliği gelmektedir. Suni deriler hemen hemen her renkte üretilebilir. Suni derilerin gerçek derilere yakınlığı ise iki tür arasındaki farkın ayırt edilmesini zorlaştırmaktadır. Ancak belli başlı noktalara dikkat ederek suni deri ile gerçek deri arasındaki farkı anlayabilirsiniz.

Suni Deri Nasıl Anlaşılır?

1-)Kokusuna Bakın

Gerçek deri ile suni deri arasında ki en temek farklardan birisi kokularıdır. Suni deriler yapay oldukları için sentetik kokmaktadır. Ancak gerçek deriler adı üzerinde gerçek oldukları için pek çok kişiye hoş gelmeyen yoğun bir deri kokusuna sahiptirler. Bu nedenle suni deriyi gerçek deriden ayırt etmek için koklayabilirsiniz.

2-)Dokusuna Bakın

Deriler arasında en önemli farklardan birisi ise dokularıdır. Suni deriler ile gerçek derileri ayırmanın en kolay yollarından biri dokularında oluşan farklılıklardır. Gerçek derilerin diğer yüzleri süet kumaş olarak adlandıran kumaş türü olduğu için alacağınız ürünün iç yüzüne denk gelen tarafında elinizi gezdirdiğiniz zaman süet kumaş dokusunu hissediyorsanız, bu kumaş gerçek deri demektir.

3-)Dikiş İzleri

Dikiş izleri gerçek deri ile suni deri arasındaki farkı anlama konusunda en önemli ayrıntılardan bir tanesidir. Gerçek deri yapısı itibari ile farklı kalınlıklarda olabilirken suni deriler fabrikasyon olduğu için aynı kalınlıkta olmaktadır. Bu fark nedeni ile de gerçek deride dikiş izleri mükemmel bir görünüme sahip değildir. Ancak suni derilerde dikiş izleri neredeyse hiç belli olmamaktadır. Bu nedenle de gerçek deri ile suni deri ayrımında dikiş izi önemli bir yere sahiptir.

4-)Etiket Kontrolü

Etiketler tüketicileri doğru olarak bilgilendirmek amaçlı olduğu için ürünü almadan önce etiketini kontrol edebilirsiniz. Etiketlerde ürünün yapımında kullanılan malzemenin cinsi, kalitesi gibi bilgiler bulunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ