Makarnayı Süzdükten Sonra Ne Yapılır?

Makarnayı Süzdükten Sonra Ne Yapılır?

Makarna özellikle de öğrenci evler ile bütünleşmiş oldukça lezzetli bir yemektir. Ekonomik olmasının yanı sıra yapımının da oldukça kolay olması nedeni ile öğrenci evlerinde en çok tercih edilen yemek olmaktadır. Bu durumda makarna deyince akla öğrencilerin gelmesine neden olmaktadır.

Besin değeri açısından yüksek oranda karbonhidrat kaynağı olan makarna geç saatlerde tüketilmesi doğru olmayan besinler arasında yer almaktadır. Makarna çoğunlukla sos ile birlikte tüketilen ve bu şekilde çok daha fazla lezzet kazanan bir besindir. Bu nedenle makarnalar aslında çok fazla çeşitte yapılabilmektedir. Makarnalar şekillerine göre kendi içlerinde birçok gruba ayrılmaktadır.

Bunun yanı sıra sosları nedeni ile de birçok makarna yemeği çeşidi oluşmaktadır. Domatesli, yoğurtlu, sebzeli, etli, tavuklu, balıklı gibi birçok makarna sosu bulunmaktadır. Bu soslar lezzetli makarnanıza daha da lezzet katmaktadır. Makarnanızı en lezzetli şekilde tüketebilmek için sos hazırlığı önemli olsa da öncelikli olarak makarnanın çok iyi bir şekilde pişmiş olması gerekir. Bunun için ise makarnanın süzülmesi ve sonraki aşama oldukça önemlidir.

Makarna Süzüldükten Sonra Ne Yapılır?

1-)Süzgeç Seçimi

Makarnayı süzdükten sonra etkili bir sonuç alabilmek için makarnanın süzüldüğü süzgeç oldukça önem taşımaktadır. Makarna süzmek için iri gözenekli süzgeçler yerine küçük delikli ve ayaklı süzgeçler tercih edilmelidir. Böylece makarnanın haşlama suyu yavaş yavaş akarak makarnanın kuru kalmasını önlemiş olur. Süzme aşamasında hafif nemli kalan makarna sosu daha iyi çekerek daha lezzetli bir tat ortaya sunmaktadır.

2-)Süzgecin Hazırlanması

Süzgeç seçimi yapıldıktan sonra süzgecin hazırlanması gerekir. Bu işlem oldukça kolay ve uygulaması çok basit bir işlem olmakla birlikte makarnanın lezzetini koruması açısından da önemli bir adımdır. Makarnalarınız kaynarken haşlanma işlemi tamamlanmak üzereyken kullanacağınız süzgeci sıcak sudan geçirerek süzgecin aşağı yukarı makarna ile aynı sıcaklığa gelmesini sağlayın.

3-)Makarnayı Sudan Geçirmeyin

Makarna konusunda tartışmalara en çok neden olan konu ise süzülen makarnanın sudan geçirilip geçirilmemesidir. Makarna süzüldükten sonra hemen tereyağı ile ya da makarna haşlanırken hazırlanmış olan sos ile karıştırılmalıdır. Süzme işleminin ardından makarnanın beklemesi makarnaların kuruması anlamına geleceği için yağı ya da sosu iyi emmeyecektir. Bu durumlarda öncelikli olarak yağ ile makarnayı karıştırarak kurumasını engellemek olsa da isteğe bağlı olarak ılık-sıcak arası bir su ile makarnaları ıslatabilirsiniz.

NOT: Makarnayı süzdükten sonra dikkat edilmesi gereken en önemli nokta makarnanın suyu süzülür süzülmez kurumasına izin vermeden hazırladığınız yağ ya da sos ile karıştırılmasıdır. Ancak karıştırma işlemi sırasında ocak kapalı olmalıdır. Ayrıca makarna sosunu haşlama suyu ile hazırlamak sosa daha çok lezzet katmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ