Mercimek Çorbası Neden Köpürür?

Mercimek Çorbası Neden Köpürür?

Mercimek bilindiği üzere nişastalı bir bakliyattır. Köpürmesinin ise temel nedeni olarak genellikle nişastalı olması gösterilmektedir. Peki mercimek çorbasını köpürmeden nasıl yapabiliriz?

Mercimek Çorbası Neden Köpürür?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi nişastalı olan mercimek doğru bir şekilde yıkanmadığından pişme esnasında köpüğe neden olabilmektedir. Bunu en başından engellemek için bir süre suda beklettiğiniz mercimeği daha sonrasında tekrar akan suyun altında ovalayarak yıkamanız köpürme konusunda size kesin çözüm getirecektir.

Mercimek çorbası kolay bir şekilde yapılıyor gibi gözükse de aslında püf noktaları olan bir yemektir. Gerçekten lezzetli parmakları yediren bir çorba yapmak istiyorsanız, kesinlikle bu püf noktalara hakim olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Mercimek Çorbası Püf Noktaları

Mercimek çorbası eskiden, yani el blenderı henüz kullanılmıyorken daha katı bir kıvamdaydı. Günümüzde el blenderı kullanıldığından bu katı kıvamdaki mercimek çorbalarının yerini lokanta usulü dediğimiz süzme mercimek çorbası almıştır. Şimdi bizde özellikle restoranlarda beğenilerek tüketilen mercimek çorbalarının püf noktalarını sizinle paylaşacağız. Hazırsanız başlıyoruz 🙂

  • Mercimek çorbası yaparken sıvı yağ değil, doğal tereyağı kullanın. Bu şekilde çorbanız daha lezzetli olacaktır.
  • Mercimek çorbasına normalde ilk soğan ile başlıyoruz. Fakat lezzetli mercimek çorbası için soğanları küp küp doğramanın yanında aşırı olmayacak miktarda sarımsak da ezmeniz gerekiyor 🙂 Yani evet, mercimek çorbasının içinde özellikle restoran, lokanta usulü çorbaların içinde sarımsak da bulunuyor. Burada aslında çekinecek ya da korkacak herhangi bir durum söz konusu değil. Tereyağınızı erittikten sonra üzerine yine her zaman ki gibi soğanlarınızı döküyorsunuz ve hemen arkasından da sarımsakları dökmeniz bu şekilde kavurmanız gerekiyor.
  • Mercimek çorbası içerisinde kullanacağınız unu da yine tereyağında kavurmanız gerekmektedir. Fakat burada unu iyi bir şekilde çırpmanız, hiç topak kalmaması için önemlidir.
  • Mercimek çorbasının turuncu bir renkte değil de daha sarımtırak olmasını istiyorsanız, içerisine daha az havuç, daha çok patates koymanız gerekmektedir. Eğer daha kırmızı olsun istiyorsanız ise daha fazla salça ekleyerek bu durumu isteğinize göre düzenleyebilirsiniz.
  • Mercimek çorbasını süzerken blender kullanılıyor olsa da, eski usul tülbent en doğal süzgeçtir bizce. Mercimek çorbanızda doğru tadı yakalamak istiyorsanız, kesinlikle temiz tülbent kullanmanızı öneriyoruz.

Neden Mercimek Tüketmeliyiz?

Tükettiğimiz ve raflarda yerini alan iki çeşit mercimek bulunmaktadır; yerli ve ithal. Genellikle ithal ürünler daha çok tüketilse de yerli mercimek aslında çok daha lezzetli bir üründür ve ithal mercimeğe göre kıvamı daha yoğundur. Fakat tüm bunlar mercimeğin vücudumuza sağladığı faydalar kadar önemli değil.

Mercimek tam bir sağlık dostu! Şöyle ki içeriğinde birçok protein, magnezyum, kalsiyum ve vitamin bileşenleri barındıran bir bakliyattır. Tüketildiğinde ise tüm bu bileşenler ile kendimizi daha iyi hissetmemizi sağladığı gibi, bağışıklık ve sindirim sistemi düzenleyici etkisi ve hücrelerin yenilenmesini sağlayarak doğal antibiyotik etkisiyle kesinlikle her yaş için tüketilmesi gereken değerli bir besin kaynağıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ