Mikrodalga Fırın Ne İşe Yarar?

Mikrodalga Fırın Ne İşe Yarar?

Mikrodalga fırın, normal fırınlar ile kıyaslandığında kullanışının daha pratik olması ve daha çabuk bir şekilde yiyeceklerin ısıtılmasını ve pişirilmesini sağlayan bir fırın türüdür. Daha çok dondurulmuş yiyeceklerin ısıtılması için kullanılan mikrodalga fırınlar, özellikle günümüzde hemen hemen herkesin mutfağında bulunan bir eşyadır.

Mikrodalga Fırın Ne İşe Yarar?

Mikrodalga fırın biraz önce de bahsetmiş olduğumuz gibi ilk başlarda daha çok dondurulmuş olan yiyeceklerin ısıtılması için kullanılan bir üründü. Fakat son zamanlarda kek gibi pişirilmesi kolay besinler içinde yine sıkça tercih edilen bir eşya haline gelmiştir. Mikrodalga fırının kullanışının kolay olması, pişirme ya da ısıtma derecelerinin anlaşılır ve kolay bir şekilde ayarlanabiliyor oluşu ve aynı zamanda dakikasını ayarlayabiliyor olmak tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biridir.

Mikrodalga fırınlar, diğer fırınlar ile kıyaslandığında ısıyı lazer kullanarak veren bir fırındır. Şöyle ki, mikrodalganın içine yerleştirmiş olduğunuz yiyeceği aynı anda farklı noktalardan aynı derecede ısıyı vererek daha kolay ve tam bir şekilde pişirilmesini sağlar.

Davul fırın ya da mutfaklarda bulunan büyük fırınlara göre iç hacmi daha küçüktür. İç hacminin küçük olmasından dolayı ise büyük gıdaların pişirilmesine maalesef elverişli değildir. Daha çok bir tabak büyüklüğünde olan gıdalar için uygundur.

Mikrodalga Fırın Nasıl Temizlenmelidir?

Mikrodalga fırınların temizliği aslında oldukça kolaydır fakat dikkat edilmesi gerekmektedir. Aslında temizlik her fırın için önemlidir. Belirli bir ısı veren ürünler olduklarından dolayı, yeterince temizlenmediğinde içerisinde pişirilen yiyeceğin tadında da değişikliklere neden olabilmektedir. Şöyle ki, fırını yeterince temizlemeden kullandığınız takdirde, bir önceki kullanımdan kalan yemek artıkları fırının ısısıyla yumuşar ve pişirmiş olduğunuz yiyeceğiniz tadında değişikliklere sebep olur. Bu yüzden temizlerken dikkat edilmesi gerekenler vardır.

Mikrodalga fırın temizlerken her zaman kimyasal kullanmaktan ziyade doğal temizleyiciler tercih etmelisiniz. Fırınları kimyasal ile temizledikten sonra, yeterince durulanmadığında yine fırında bir şey ısıtmak ya da pişirmek istediğinizde bu kimyasal artıklar yiyeceklerinize nüfuz edebilmektedir. Böyle bir şeyin yaşanmasını en başından engellememiz gerekirse, temizlik için her zaman her alanda kullanabileceğiniz en doğal ürün sirkedir. Hazırlamış olduğunuz sirkeli su karışımı ve temiz bir bez yardımıyla sadece mikrodalga fırınınızı değil, mutfağınızda kullandığınız her eşyayı rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Mikrodalga Fırın Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Yukarıda da bahsetmiÅŸ olduÄŸumuz gibi her kullanımdan sonra, bir sonraki kullanımınızın saÄŸlıklı olması açısından fırınınızı temizlemelisiniz.
  • Mikrodalgada piÅŸireceÄŸiniz gıdayı koymuÅŸ olduÄŸunuz tabak da oldukça önemlidir. Porselen ya da cam kullanabilirsiniz fakat kesinlikle plastik, kağıt gibi ürünler ile mikrodalgada yiyecek piÅŸirmemelisiniz.
  • Mikrodalgada bir ÅŸey piÅŸireceÄŸiniz zaman derecesini ve kaç dakikada piÅŸeceÄŸini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Bu yüzden henüz çalışır haldeyken sık sık kapağını açıp bakmamalısınız. Bu yiyeceÄŸinizin yeterince piÅŸmemesine de neden olabilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ