Motor Yağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Motor Yağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Gündelik hayatta arabanızın veya motorlu herhangi bir taşıtınızın bakımını, onarımını yaparken her ne kadar dikkatli olsanız da üzerinize motor yağı bulaşabilir. Kıyafete, halıya(herhangi bir kumaşa) bulaşan motor yağı, çıkması zor motor yağı lekesi problemine dönüşebilir. Kıyafetteki, halıdaki veya araba koltuğundaki motor yağı lekesini çıkarmak oldukça zorlu bir durumdur.

Evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler sayesinde zorlu motor yağı lekelerini temizleyebilirsiniz. Motor yağı lekesinin nasıl temizlenebileceği ile ilgili pratik bilgileri sizler için derledik.

Motor Yağı Lekesi Nasıl Temizlenir?

1)Motor Yağının Emilmesini Sağlayın

motor-yağı-lekesini-emin

Kıyafetteki, halıdaki veya elinizde bulunan motor yağı fazlalığını bez veya havlu yardımıyla iyice aldırın. Yağın döküldüğü alandaki(kumaş, halı, kıyafet vs..) motor yağının iyice emildiğinden emin olduktan sonra, yağ lekesini temizleme işlemine başlayabiliriz.

2)Çamaşır Deterjanı İle Temizleme

çamaşır deterjanı ile temizleme

Çamaşır deterjanınızı öncelikle evde kullanmadığınız diş fırçanıza sürünüz. Ve diş fırçası yardımı ile motor yağı lekesinin olduğu bölgeyi temizleyin. Diş fırçası ile iyice sürttükten sonra kumaştaki(halıdaki) motor yağı lekesinin çözündüğü görülür. Son olarak deterjanlı su ile çamaşırı iyice yıkayarak, temizleyin.

3)Un ve Nişasta İle Temizleme Yöntemi

nişasta ve un ile temizleyin

Motor yağının bulaştığı bölgeye biraz un ve nişasta dökün. Ardından diş fırçası yardımı ile lekeli alanı iyice sürtün. Ve lekeyi 10 dakika kadar sıcak suda bekleterek, motor yağı lekesinin tamamıyla çözülmesini sağlayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ