Sararan Derz Nasıl Temizlenir?

Sararan Derz Nasıl Temizlenir?

Fayanslar ev ve iş yerlerinde sıkça kullanılmaktadır. Özellikle evde mutfak ve banyoda kullanılan fayansların temizlenmesi bazı durumlarda zor olabilir.

Fayansları temizlerken en zorlanılan aşama, fayansların arasında bulunan derz olarak adlandırılan kısımlardır. Derzler genel olarak beyaz renklidir. Ancak banyoda kirli sulara maruz kalması ya da mutfakta yemek buharına ve yağa maruz kalması sonucunda sararır.

Sararan derzin temizlenmesi biraz zahmetli ve zaman gerektiren bir durum olmasına karşın bazı küçük püf noktalar ile artık kolayca temizleyebilirsiniz.

1-)Derz Temizleyici Kullanın

Piyasada birçok markanın derz temizleyici sıvıları bulunmaktadır. Bunlardan herhangi birini kullanarak sararan derzleri temizleyebilirsiniz. Yapmanız gereken derz sıvısını derzlerin üzerine dökmek belli bir miktar beklemek ve daha sonra tel ya da benzeri bir aparat ile derzleri fırçalamak.

Bu işlem ne kadar zahmetli görünse de emin olun sonucu gördüğünüzde emeğinize değdiğini anlayacaksınız.

2-)Çamaşır Suyu Kullanın

Derz temizleyici bulamadığınız ya da hafif sararmış derzlerde çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Derz sıvısını kullandığınız şekilde çamaşır suyunu dökün ve bir miktar bekledikten sonra tel yardımıyla ovun. Çamaşır suyu dezenfektan özellikte olduğu için mermerlerin de mikroplardan arınmasını sağlayacaktır.

3-)Çamaşır Suyu Karbonat Kullanın

Çamaşır suyu döktüğünüz derzleri bir miktar bekleyin ve üzerine karbonat dökün. Karbonatın kabarmasını bekleyin ve bir fırça yardımı ile derzleri fırçalayın. Bu işlem sonrasında muhakkak temiz bir su ile mermerleri yıkayınız ya da temiz bir bez ile siliniz.

Bu işlemde dikkat etmeniz gereken bir aşama fırçalama esnasında çok sert davranmayınız. Sert bir şekilde fırçalar iseniz derzleri yerinden koparabilirsiniz bu sebeple dikkatli olunuz.

4-)Derz Kalemi Kullanın

Sararan derzleri temizlemek için yukarıdaki yöntemleri kullandınız ve hiçbir sonuç alamadınız mı? O zaman derz kalemi kullanmak tam sizin için yapılmış bir çözüm. Derz kalemi ile sararan derzleri boyayabilir. İlk yapıldığı günkü beyazlığa sahip olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ