Siyah Gömlek Nasıl Yıkanır?

Siyah Gömlek Nasıl Yıkanır?

Spor ve klasik giyimin olmazsa olmazı olarak siyah renk ve gömlek seçimi yadsınamaz bir gerçektir. Hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıkça tercih edilen, her ortama uyabilen siyah gömleklerin dezavantajı olarak renginin canlılığını kısa sürede yitirmesi diyebiliriz. Bunu engellemek için de yıkama yöntemlerine, kurutma yöntemlerine dikkat etmek yerinde bir karar olacaktır.

Siyah Gömlek Yıkama Yöntemleri Nelerdir?

1-)Yıkama Yönüne Göre Yıkama Yöntemi

Siyah renkli gömlekler yıkanırken gömleğin yönüne dikkat edilmelidir. Yıkama yapılmadan önce ürünün ters yüzü çevrilerek yıkama işlemi gerçekleştirilmelidir.

2-)Kullanılan Deterjan Çeşidine Göre Yıkama Yöntemi

Piyasada ürünlerin rengine, çeşidine göre pek çok deterjan çeşidi bulunmaktadır. Siyah renkli gömlekleri yıkarken de siyah renkli kıyafetler için üretilen deterjanlar tercih edilmeli, ağartıcı özellikte olan yıkama ürünleri tercih edilmemelidir.

3-)Birlikte Yıkanacak Ürünlere Göre Yıkama Yöntemi

Siyah renkli gömlekler yıkanırken makineye benzer ve aynı renge sahip ürünlerle birlikte atılmalıdır. Havlu gibi yüzeyi pürüzlü, aşındırıcı özellikte olan ürünlerin siyah rengi soldurma ihtimaline karşılık bu özellikteki ürünlerle siyah gömlekler bir arada yıkanmamalıdır.

4-)Makine Ayarlarına Göre Yıkama Yöntemi

Siyah gömlekleri yıkarken mümkün olan en düşük yıkama sıcaklığı seçilmeli (30 derece idealdir), hassas yıkama programı tercih edilmelidir.

5-)Ek Maddeler İle Yıkama Yöntemi

Doğal bir antibakteriyel olan sirke aynı zamanda kıyafetler için de doğal bir yumuşatıcıdır. Makineye atılan kirli siyah gömleklerin üzerine sirke dökerek yıkamak gömleklerin rengini korumaya yardımcı olacaktır.

Pek çok ev hanımının kullandığı soda yöntemi ile çamaşır yıkama aynı zamanda siyah renkli ürünler için de etkili bir yöntemdir. Çamaşır makinesinin kazanına, yıkanacak olan çamaşır miktarına göre eklenen soda sayesinde siyah renkli gömlekleriniz canlılığını daha uzun süre koruyabilmektedir.

Ayrıca yıkama işlemlerinde eklediğimiz yumuşatıcı miktarlarına da dikkat edilmelidir. Gereğinden fazla eklenen yumuşatıcılar, ürünlerde renk ve doku kaybına neden olmaktadır.

Siyah Gömlek Yıkama Püf noktaları

  • Siyah renkli gömlekler kurutulurken güneş ışığına doğrudan maruz bırakılmamalıdır.
  • Kurutma makinesi mümkün olduğunca tercih edilmemelidir.
  • Kurutma makinesi kullanılacağı durumlarda ise hassas kurutma programı tercih edilmelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ