Duvardaki Bant İzi Nasıl Çıkar?

Duvardaki Bant İzi Nasıl Çıkar?

Duvara bazen resim bazen poster asmak için bant ile yapıştırma işlemini kullanırız. Bu çok pratik bir yöntemdir, genellikle işe de yarar ancak resim ve posterler çıkarıldıktan sonra bantlardan kaynaklı lekeler duvarda kalmaktadır.

Duvarda oluşan ve çıkarılması zor olan lekelerden bir tanesi bant lekeleridir. Çıkarılması çok fazla zaman alabilir. Ancak dikkat edilecek birkaç püf nokta ve uygulanacak birkaç pratik yöntem ile duvardaki bant izlerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

1-)Fön Makinesi Kullanın

Fön makinesinin sıcaklığından yararlanarak duvardaki bant lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bant lekesi olan yere fön makinesini tutmak ve ardından eriyen bant yapışkanını ıslak bir mikro fiber bez ile silmek.

Bu işlemde dikkat etmeniz gereken püf nokta bant lekesini silerken etrafa yaymamak. Bunun için de lekeyi silerken dış kısımdan iç kısıma doğru hareket ediniz.

Bu işlemi camda meydana gelen bant lekelerini çıkarmak için de kullanabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bant yapışkanının yeterince sıcak alarak eridiğinden emin olmaktır.

2-)Ütü Kullanın

Sıcak uygulayarak bant lekesini çıkarmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise ütüdür. Burada yapmanız gereken bir bezi alarak bant lekesinin olduğu kısmın üzerine koyunuz ve sıcak ütüyü bu bezin üzerinden birkaç defa geçiriniz. Ardından bezi yavaşça kaldırın ve bir başka bezle kalan lekeyi siliniz. Genellikle bu yöntemle ısınan bant kalıntısının büyük çoğunluğu bezin üzerine geçmektedir.

NOT: Duvarda oluşan bant lekelerini çıkarmak için tiner ve aseton gibi kimyasalları kesinlikle kullanmayınız. Bu tür kimyasallar duvarınızdaki boyanın rengine zarar vereceği gibi bant lekesinin daha da yayılmasına sebep olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ