Patates Salatası Bir Gün Önceden Yapılır mı?

Patates Salatası Bir Gün Önceden Yapılır mı?

Patates salatasını bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Yapımı her ne kadar kolay olsa da, bazı durumlarda yoğunluğumuzdan dolayı bir gün öncesinden hazırlamamız gerekebiliyor ya da bugün yaptığımız patates salatası tamamen tüketilmediği için ertesi güne kalabiliyor. Bu gibi durumlarda asıl önemli olan, patates salatasını nasıl muhafaza ettiğiniz aslında. Hazırsanız, size birkaç tüyo vermek istiyoruz. 😊

Patates Salatası Bir Gün Önceden Yapılır mı?

Yukarıda belirttiğimiz gibi, yapmak ne kadar kolay olursa olsun siz işimi hemen bitireyim, yarına koşturma olmasın diyorsanız bir gün öncesinden patates salatasını yapabilirsiniz. Fakat belirtmekte fayda var, nasıl ki normal salatalarda yeşillik kendini bırakmasın diye yağını, limonunu tüketilmeden hemen önce ekliyorsak, aslında aynısı patates salatası için de geçerlidir. Hazırlamış olduğunuz patates salatasını yağını, tuzunu ve limonunu eklemeden, hava almayacak bir şekilde buzdolabında muhafaza ederseniz, ertesi gün sanki daha yeni yapmışsınız gibi lezzetli ve taze olacaktır.

Patates Salatası Nasıl Muhafaza Edilir?

Her gıdada olduğu gibi patates salatasını muhafaza ederken de buzdolabında saklamak ve mümkün olduğunca hava almamasına özen göstermek gerekiyor. Keza üzeri kapatılmamış bir şekilde buzdolabında muhafaza etmek, salatanın tazeliğini kaybetmesine ve tadında değişikliklere neden olacaktır.

Patates salatasını muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise mümkün olduğunca cam kap içerisinde saklanması gerektiğidir. İçerisinde soğan bulunmasından dolayı plastik kaplarda saklanması soğanın çok daha yoğun kokmasına sebep olacaktır ve bu da bazen tüketmeyi zorlaştırmaktadır. Ayrıca sağlık açısından da besinlerin cam kaplar içerisinde saklanması önemlidir. Salatayı muhafaza ederken oda sıcaklığında uzun süre bırakmamaya da dikkat etmelisiniz. Uzun süre oda sıcaklığında kalmış olan patates salatası da ne kadar kapaklı bir kap içinde olursa olsun muhtemelen bozulmaya başlayacaktır.

Patates Salatası Bozulur mu? Bozulursa Nasıl Anlaşılır?

Her yiyecekte olduğu gibi, doğru bir şekilde muhafaza edilmemesi veya uzun süre muhafaza edilmesi durumunda patates salatası da bozulur. Bozulduğunu çaba sarf etmeden hemen anlayabilirsiniz. Şöyle ki, bozulan salata öncelikle yoğun bir ekşi kokuya sahip olmaktadır. Kokusunun yanı sıra görüntüsünden de kolaylıkla bozulduğunu anlayabilirsiniz. Özellikle yeşil soğan kullanarak yaptıysanız, yeşil soğanlar bozulmaya başladığında koyu renge dönüşür. Buradan da salatanın bozulup bozulmadığını anlayabilirsiniz. İleri bozulma durumlarında küflenmeler de meydana gelmektedir. Böyle durumlarda kesinlikle tüketmekten kaçınmalısınız.

Dip not olarak belirtelim, patates salatası uzun süre saklanabilen bir yiyecek değildir. Maksimum iki gün içerisinden tüketilmelidir.

Patates Salatası İçin Bazı Püf Noktalar

  • Patatesleri soğuk suyla haşlamamaya özen gösterin. Soğuk su ile haşlanan patateslerin içi ve dışı aynı oranda haşlanmayabilir ve bu da sizi yanıltabilir. Yani tam kararında patatesleri haşladığınızı düşünürken, doğramaya başladığınızda hüsrana uğrayabilirsiniz. Bu yüzden patatesleri sıcak su ile haşlamanızı tavsiye ediyoruz.
  • Patates salatasını yaptığınız gün tüketecekseniz eğer, baharatları henüz patatesleri haşlarken eklemenizi tavsiye ediyoruz. Bu şekilde baharatlar patatese daha çok nüfuz edecektir. Eğer yetersiz kalırsa sonrasında tekrar baharat ekleyebilirsiniz.
  • Patatesleri haşladıktan sonra soğumasını beklemeyin çünkü soğumuş patates ile ekleyeceğiniz sebze ve baharatlar birbirine gerekli oranda karışmayabiliyor ve bu da direkt olarak salatanın tadını etkiliyor. Tam kıvamı elde etmek istiyorsanız, patatesler sıcakken malzemeleri ekleyip karıştırın böylece çok daha doğal bir lezzet elde edersiniz.
  • Patates salatasında kullandığınız sebzelerin taze ve iyi yıkanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer bozulmaya başlamış sebzeler kullanırsanız, yaptığınız salatada istediğiniz lezzeti elde edemezsiniz. Aynı şekilde görüntü olarak da iştah açıcı bir görüntü elde etmeniz zorlaşacaktır.
    Umarım yardımcı olabilmişizdir 😊 Afiyet olsun!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ