Sütyen Yıkama Topu Makineye Zarar Verir mi?

Sütyen Yıkama Topu Makineye Zarar Verir mi?

Sütyen yıkarken sütyen yıkama topu kullanma makineye zarar vermez tam tersine makinenin sütyene zarar vermesini engellemektedir. Çamaşırların dışında makineye yabancı bir madde konulduğu zaman direkt olarak makineye zarar vereceği düşünülür fakat sütyen yıkama topları ebat olarak büyük oldukları için yani makinenin aralarına, hortumuna zarar veremeyeceği için herhangi bir şekilde makineye zarar vermemektedir.

Sütyen Yıkama Topu Makineye Zarar Verir mi?

Sütyen yıkama topu, sütyenleri korumak için üretilmiş, sütyenin yapısının bozulmasını engelleyen plastik, delikli toplardır. Bu toplar makineye zarar vermeyeceğinden rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle farklı çamaşırlar ile atıldığında sabit bir şekilde kalacağı için makine çalışırken herhangi bir çarpmaya sizi korkutacak bir sese de neden olmayacaktır.

Sütyen Yıkama Topu Neden Kullanılır?

  • Sütyenler direkt olarak çamaşır makinesinde yıkandığı zaman, sütyenin içerisinde bulunan demirler bükülebilir ya da sütyenin görüntüsü bozulabilmektedir. Bunun sebebi ise çamaşır makinesindeki suyun ve diğer kıyafetlerin yıkandığı anda meydana gelen yoğunlukla sütyeni sıkıştırmalarından kaynaklanmaktadır. Bu durumun yaşanmasını önlemek için uygulanabilecek en sağlıklı yöntem ise sütyen toplarıdır. Sütyen yıkamada daha önce kullanılan fileler, bu yıpranma ve bozulmaları yeterli düzeyde engelleyemediği için üreticiler bu file mantığını daha sert bir hale getirerek direkt olarak sütyeni korumayı hedeflemişlerdir. Bu fileler ise günümüzde daha çok toplu halde yıkanan çamaşırlarda kişinin kendi iç çamaşırlarını ayırmasını kolaylaştırmak için kullanılmaktadır. Yine sütyen toplarını da bu amaç ile kullanabilirsiniz.
  • Bu ürünün kullanımı da oldukça basittir. Açma kapama yeri olan bu ürünler direkt olarak açılır, açıldığında ise ortadan iki ayrılmış bir şekilde görünür. Bu topu açtıktan sonra sütyeninizi ikiye katlayarak bu aparata yerleştirip kapattığınızda yıkanmaya hazır hale gelecektir.

Sütyen Yıkama Topu Nerelerde Satılır?

Bu aparatlar günümüzde yoğun miktarda kullanılmaya başlandığı için neredeyse her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Özellikle kadın ürünleri satan mağazalar başta olmak üzere, iç çamaşırı satan işletmeler, büyük marketlerde de rahatlıkla bulabilirsiniz.

Kısaca fiyatlarına da değinmek gerekirse, sütyen yıkama toplarının satış fiyatı 5 TL’den başlayarak 15 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

Sütyen Topu Kullanırken Yapılan Hatalar Nelerdir?

  • Sütyen topuna sütyeninizi yerleştirdikten sonra ekstra olarak deterjan eklemenize gerek yoktur. Bu durum sütyen üzerinde deterjan tortularının kalmasına sebep olabilmektedir.
  • Sütyen topuna sütyeninizi yerleştirdikten sonra her zaman kilitlediğinizden emin olmanız gerekmektedir. Aksi halde makinenin çalışma hızından dolayı bu top açılabilmektedir ve sütyenin görüntüsünde bozulmalar meydana gelebilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ